tisdag 26 januari 2016

Vad är fsc

FSC står för Forest Stewardship Council är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC. Var gäller FSC :s skogsbruksstandard? Får FSC -skogsägare avverka nyckelbiotoper?


Vilken skog ska skyddas i FSC -skogsbruk? Hur hanteras kritik och klagomål? Bland annat i form av stickprov för att kontrollera så att FSC -skogsbrukaren har metoder för att följa upp vad som händer i skogen.

FSC har särskilda regler för certifiering. Certifieringsorganisationen måste vara godkänd. De reglerna måste certifierarna känna till och följa. Syftet är att säkra så att certifierarna har rätt kunskap . Det här är en förgreningssida, som består av en lista på olika betydelser hos artikelnamnet. Om du kom hit via en länk i en annan artikel, gå gärna tillbaka dit och korrigera länken så att den pekar direkt på den sida som länken avser.


Syftet med båda standarderna är att främja ett uthålligt och ansvarsfullt skogsbruk. Standarderna är tämligen lika och i Norden förekommer det att . PEFC och FSC har olika historik men arbetar för samma mål.

Forest Stewardship Council ( FSC ) är en oberoende, internationell medlems- organisation som ska uppmuntra till miljöanpassat, samhällsnyttigt och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. FSC är ett globalt system och PEFC är ett europeiskt och i stora drag skiljer sig miljöstandarderna mellan de olika systemen inte så mycket åt, men FSC är lite mer detaljerat. Det är dock många olika aspekter som kan vägas in när de två systemen diskuteras och tolkningarna kan bli lite olika beroende på . En bra virkesaffär börjar i skogen, med ansvarsfullt skogsbruk.


Med Sveaskogs CoC-certifikat kan våra kunder känna sig trygga att deras kunder i sin tur får vad de efterfrågar. Varför ska jag vara skogscertifierad? Någon intygar att en vara eller tjänst uppfyller vissa i förväg angivna krav. Vad är skogscertifiering?


Ett sätt för leverantören eller producenten att försäkra för kunden . Frågor och svar om EUTR, FSC och PEFC. Påverkar EUTR tillgången och bredden på JELD- WENs produkter? Hur påverkar EUTR Norge och Schweiz?


Här är de fem vanligaste FSC. EXE-problemen och hur du gör för att åtgärda dem. Det krävs också att tillverkaren av papperet har FSC CoC-certifikat.


PEFC (Program for the Endorsment of Forest Certification) är en annan certifiering av skogsbruk som styrs enbart av . FSC är tyvärr ingen garanti för ett hållbart skogsbruk i Sverige. Vi menar att det är oerhört viktigt att ansvarsfulla skogsägare som satsar på miljöhänsyn premieras, men i nuläget fungerar inte FSC i Sverige. Redan finns tillgång till både sågade trävaror och pappersmassa från svenska skogar, som är certifierade enligt FSC :s principer.

Huvuddelen av dessa produkter går till den engelska marknaden. Vid ett stort seminarium i London i slutet av januari presenterades rennäringens villkor i Sverige av underteckna samt vad. Ett FSC - märke kan du hitta på olika produkter skapade utav trä så som papper, möbler, byggmaterial och trycksaker. Malin Sahlin berättar att de sållar hårt innan de väljer vad de ska anmäla eftersom det är ”väldigt svårt” att göra anmälningar mot överträdelser. FSC -certifiering räddningen för skogen?


FSC främjar ett socialt och miljömässigt ansvarsfullt bruk av världens skogar. System för certifiering av skogsbruk och spårbarhet som är globalt erkänt och intresset ökar. Företag som använder trä- eller pappersprodukter i . FSC, Forest Stewardship Council, är en internationell oberoende medlemsorganisation för certifiering av skogsbruk och skogsprodukter med hänsyn till miljö, socialt ansvar och ekonomi. Hur stora arealer är FSC- certifierade? Hälften av Sveriges skogsmark är FSC-certifierad.


Det motsvarar miljoner hektar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.