torsdag 31 mars 2016

Byta däck tips

Däcken är bilens enda kontakt med vägen, en aldrig så bra bil blir inte bättre än däcken den rullar på. Det finns stora skillnader mellan däckverkstäder, är du ute i god tid blir priset ofta bättre. Välj gärna ett lättrullande däck och kontrollera däcktrycket ofta. Rak rygg och nära kroppen är a och o när man byter däck.


För framtida istäckta rutor, både för den åtalade mannen och er andra, så kommer här ett utmärkt tips : Så SLIPPER du skrapa rutorna i vinter!

Snart är det dags att byta till sommardäck. Här är några tips att tänka på om du byter däck själv. Lär dig hur du kan spara pengar genom att byta däck på din bil själv.


Vi visar dig hur du gör det själv på mindre än minuter. Komplett guide från ABS Wheels. Du kan också byta direkt hos oss!


Att skifta mellan vinter- och sommarhjul är något som alla bilförare borde klara, eftersom det är samma procedur som om man får punktering. Den största utmaningen med att byta däck är att placera domkraften korrekt samt att lossa bultarna om de sitter åt väldigt hårt.

Att byta däck behöver dock inte vara svårt, utan det kan vara både roligt och enkelt. I denna guide finner du tips och råd om hur du bäst går tillväga för att byta till vinterdäck. Byta däck kan vara svårt och det är del saker du bör tänka på. Här ger vi dig information om vad du ska tänka på när det är dags att byta däck.


Vintern verkar varje år komma som en överraskning för bilisterna. När de minst anar det blir det halt på vägarna igen. Den första snön betyder bråda tider för de företagare som byter däck.


Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden oktober–april. Vill du spara in några dyrbara kronor och byta däcken själv? Motormännen tipsar om några saker du behöver tänka på i videon ovanför. Placera bilen på ett plant underlag. Det går inte att avgöra ett däcks livslängd eftersom det är många faktorer som påverkar, t. Därför bör du kontrollera däckets visuella tillstån förlust i lufttryck, vibrationer, oljud och annat som kan indikera att du behöver byta däck.


Förare bör: Kontakta en . Det är viktigt att kontrollera däcken regelbundet. Här får du tips hur du ser om de är utslitna.

En Michelin-gubbe på däckskuldran visar var indikatorn för att mäta mönsterdjupet sitter. Om mönstret har nötts ner till nivån för indikatorn är det dags att byta däck. Michelin rekommenderar starkt att du byter ut dina däck. Men med hjälp av några enkla tips klarar du jobbet med glans.


Leta i bagagerummet efter domkraften och verktyget att lossa hjulen me utan dessa är det ju inte lönt att jobba vidare. Hjälp med att byta däck. Skulle olyckan vara framme och du får punktering kan du alltid kontakta närmaste Autoexperten verkstad. De flesta av våra verkstäder hanterar däck. Bilförare som byter till vinterdäck under den kalla årstiden bör förvara sina sommardäck rätt och lägga dem på sidan någonstans i garaget.


Vi rekommenderar att man tänker på följande saker: märk upp däcken innan du tar av dem. Då kan du sätta tillbaka dem på samma ställen nästa . Friktionsdäck är bra däck som kan köras året om vilket gör det till ett billigt alternativ för dig som inter orkar byta däck mellan varven. Ett friktionsdäck är ett däck som är speciellt anpassat för sommar och vinterbruk. Svar: Nej det är det inte. Men du ska endå inte oroas över det då ett . Välkommen till Däckpojkarna i Partille!


Vid byte av endast två däck , sätt de bästa däcken i bak för att minska risken för sladd och därmed öka trafik-säkerheten. Ett däck håller vanligtvis 3-säsonger, men det beror på körstil och reslängd. Var observant på skråmor på däcket. Din däckverkstad i Mölndal. Boka däckskifte hos oss - få tid till annat!


När vi byter dina däck ser vi till att de uppfyller alla säkerhetskrav. Däcktips Nedan kommer några svar på vanliga frågor angående dina däck , lagen, miljön och din bränsleekonomi. Kravet gäller däck till personbilar, lätta lastbilar och bussar med en totalvikt av högst ton samt släpvagnar som dras av sådana fordon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.