fredag 25 mars 2016

Härskare betyder

En härskartitel är den benämning ett lands regent eller härskare har. Härskartitlarna har olika rang, enligt vad som följer nedan: Innehåll. Nu vet du vad härskare betyder och innebär!


Betydelsen av härskare dess innebörd kan variera! Du kan hitta ett annat ord för härskare och andra betydelser av ordet härskare samt läsa mer om härskare på , Wiktionary eller Nationalencyklopedin .

Ondskans härskare nöjer sig inte med att döda Harry Potters föräldrar och ställa till med kaos i trollkarlsvärlden, han ska dessutom kryptera dina filer. Ordet minner om den hellenistiske härskaren Pyrrhos (på latin Pyrrhus) av Epiros, som inkallades av greker i Syditalien för att hjälpa dem i strider mot . Exempel på hur man använder ordet härskare i en mening. Pantern vid Lugmanns sida hade sluppit fri från sin munkorg, och de vita huggtänderna glänste.


Det är allt som betyder något nu. Flugornas härskare skakade på huvudet. Oroa dig inte, Caw”, sa hon. Så fort du är död ska jag hitta någon annan som kan ta över din plats.

Jag hoppas att det inte låter skrytsamt när jag säger att Sean var helt tillfreds med uppvaktningen, och att fighters överlag inte har något emot min närvaro ens i de mest privata sammanhang. Det här betyder inte att de längtar efter mitt sällskap. Det betyder att de påfallande ofta glömmer bort att jag är där. Ali är också ett arabiskt namn som betyder hög härskare. Ali(född 12:e Rajab 6i Mekka, död januari 6i Kufa, Irak) är profeten Muhammeds kusin, svärson genom dottern Fatima och hans närmste kompanjon.


Han är Profeten Muhammed rättrådiga efterföljare, den första av de tolv imamerna (enligt shiamuslimer), . Kan också komma från Fredrik som betyder Fredsfurste. Namnet Anriette kommer ifrån det franska namnet Henri som istället vänds till Anriette i den kvinnliga formen. Namnet betydelse Hemmets härskare som också härstammar från Henri som betyder härskare. Stämmer inte beskrivningen? Det går enkelt att redigera betydelsen via . Andromeda är den latiniserade formen av grekiskans Andromede.


En annan betydelse av namnet är att tänka på en man, från andro man and medea, en form av det Grekiska ordet som betyder att tänka på eller meditera. Ett annat ord för härskare och härskare synonym! Läs mer om vad härskare och härskare betydelse på eller Wiktionary. Synonymer till andra ord!


Vi tänker på Kaiser Wilhelm i Berlin, gamle Franz Josef i Wien, kejsar Nero i det brinnande Rom och diverse sägenomspunna härskare i Förbjudna staden i Peking.

Men hur stor skillnad är det egentligen på en kejsare och en kung? Ordet kejsare (liksom tyskans Kaiser och ryskans tsar) kan härledas ur . Längst ner till vänster: Individuell övervärdering? Professor Gunilla Lindberg-Wada, vid Institutionen för orientaliska språk, Stockholms universitet, berättar att det japanska ordet shogun betyder generalissimus för armén.


Thunbergs språköversättning var alltså korrekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.