torsdag 31 mars 2016

Volvo vea motor test

Detta är årets bästa motor ! Nya Volvo S4 Voch XCär på ingång! Första bilderna på Volvo XCHybrid. PROV: Vi kör nya lyxiga Volvo S90. WEBB-TV: Test av nya Volvo S90.


Eftersom jag inte skall kladda vidare i en tidigare tråd där frågan kom upp så är det lika bra att reda ut detta med Volvos olika versioner av den nya 4-cylindriga VEA -motorn.

Grundtanken för konceptet som Volvo la fram var att bara bygga 4- cylindriga 0l motorer och sedan variera med aggregat för att . Varför är VEA så eftertraktad? Sveriges Volvoforum - Jagrullar. Bkanske var ännu bättre?


Det handlar helt enkelt om att förtag som inte utvecklas dör. Vad gäller själva motorn så verkar Volvo ha träffat rätt på det som just nu är viktigt. Såg Auto motors test av Vmed VEA och det skiljde ju inte så mycket mellan Dmed manuell låda i praktiken.


Volvo fortsätter fasa ut sina gamla motorer och ersätta dem med motorfamiljen VEA , som står för Volvo Engine Architecture.

De fyrcylindriga motorerna på mellan och liter är betydligt snålare än de tidigare modellerna . Resultatet är en motoroptimering som ger Volvos dieselmodeller en piggare och mycket kraftfullare karaktär. Spänningen har varit stor inför lanseringen av BSR:s motortrim till Volvo D2 . Den största nyheten är att Volvo fasar ut de gamla fem- och sexcylindriga motorerna till förmån för enbart fyrcylindriga motorer. Vi har fått ett första smakprov på de nya Volvomotorerna . The new cylinder engine of the Volvo CMA platform - Duration: 3:11. Under utvecklingsfasen har de nya motorerna kallats för VEA – Volvo Engine Architercture.


Resultatet blev en helt ny motorfamilj som fick namnet VEA ( Volvo Engine Architecture) som byggs i Skövde. I grunden handlar det om en fyrcylindrig motor på två liter med ett effektspann från 1hk till som mest 3hk, diesel och bensin. Den tekniskt mest intressanta är dieselmotorn. Där är vi bäst i världen just nu, och vi är så malliga, säger Jan-Erik Larsson, chef för utvecklingen av den nya motorfamiljen VEA , Volvo Engine Architecture.


De åtta VEA -motorerna, fyra bensin och fyra diesel, är samtliga med volymen två liter och fyra cylindrar, och de ska sitta i alla Volvos framtida modeller . Vi har valt mellanstora dieselmotorer som normalt är storsäljare: Passaten med en 150-hästkrafters dieselmotor och Volvon med den nya svenskutvecklade så kallade VEA -dieselmotorn på 1hästkrafter. Der DVEA war beim ICCT Test der mit Abstand schlechteste im Test. Die Abgaswerte waren im Realbetrieb extrem schlecht.


Hier wird vermutlich ebenso geschummelt wie bei VW. Mit ist das aber insofern egal, da Volvo dafür in der Haftung ist, falls es irgendwelche Konsequenzen in Deutschland haben .

VEA är en fyrcylindrig förbränningsmotor med en slagvolym på två liter. Den tillverkas för både bensin- och dieseldrift. Alla motorer får direktinsprutning och överladdning.


Motorn ska även kunna kopplas . All engines are marketed under the Drive–E designation. Einzig die Elastizität leidet unter dem doch sehr hohen Gesamtgewicht, welches m. Das gesagte Gesamtgewicht geht dann bei moderater Gangweise zu Lasten des Vebrauchs, die . Den første tur i den nye Vmed Volvos egen diesel- motor og gearkasse er som at komme hjem til en nymalet lejlighed. En dejlig hjemlig fornemmelse af en frisk start og nye muligheder. Selv om jeg har haft min Ford-motoriserede, 4- cylindrede Volvo Vi fem år, så går der ikke en dag, uden jeg . Testbilen var försedd med den.


Bilen har en väl avvägd fjädring om än dock av det något hårdare slaget, vilket så sig bör i en bil med en sportigare motor. Panoramaglastaket tillför inget . Volvo ist bekannt für die langen Produktionszyklen seiner Fahrzeuge. Der Vist da keine Ausnahme.


Testing of those three cylinder variants began.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.