torsdag 31 mars 2016

Hus på plintgrund

Marken i en öppen plintgrund bör därför ligga på högre nivå än omgivande mark. Det är också viktigt att avvattning från tak utförs så att vattnet inte skadar byggnaden och att omkringliggande mark planeras med fall från byggnaden. Markytan under huset kan behöva särskild dränering.


Fuktförhållandena i en öppen . Därmed är isoleringskraven inte så stora vilket gör att plintgrunden kvalar in.

En plintgrund är en effektiv lösning om man vill bygga på. Men faktiskt var det kallare vid väggarna (där yttervägg mötte golv) än mitt på golvet, så något jätteproblem var det verkligen inte. Därför har plintgrund hela tiden varit det självklara valet för oss nu när vi måste bygga ett nytt hus. Att plintgrunden dessutom är den minst problematiska av de fyra klassiska . Denna förlegade ventilationsstandard gäller inte idag då vi använder mer isolering i våra hus samtidigt som kallställning ibland sker, särskilt under de perioder som klimatet är mest . En bra plintgrund är viktig om konstruktionen som byggs ovanpå, ska vara stabil och kunna hålla i många år. Det kräver betydligt mindre arbete och mycket mindre material att gjuta plintar än att gjuta en krypgrund.


Plintgrund på det enkla sättet.

Har en rejäl vinterisolerad sommarstuga på kvm med en plintgrund som är utförd enligt Fuskbyggar-metoden. En sommarstuga kan med fördel byggas på en plintgrund. Antalet plintar skall väljas så att regelramen får tillräckligt stöd.


Några exakta regler för detta finns inte. I riktigt gamla sommarstugor byggda på torpargrund är risken för fuktproblem större än för hus på plintgrund. I en torpargrund sprids värme via skorstensstocken genom golvbjälklag som i allmänhet är dåligt värmeisolerade. Grundmuren har få, eller inga, ventiler, så nedkylning av utomhusluft från marken är . Metoden använts vanligen för grundläggning av mindre byggnader som förrå uthus och mindre sommarstugor. Vi har en sommarstuga på msom står på plintar direkt på berget.


Under en del av huset har det under årens lopp samlats en hel del löv och annat. Att bygga källare är oftast omotiverat men följer mer eller mindre på köpet med ett suterränghus. Krypgrunden, och dess föregångare torpargrunden, var vanlig i äldre hus. Kanske omöjligt att svara på , men någon kanske kan gissa i alla fall.


Tror ni att det finns någon möjlighet . Det finns en kamin med tillhörande plåtskorsten men ingen vedspis. En del större byggnader kan även stå på en plintgrund , men har kommit mest till användning för sommarstugor eller kolonistuga samt friggebodar . Hus på pålar, där höjden är tillräcklig för att kunna stå upp under huset, borde vara den bästa metoden mot fuktskador i hus.

Finns denna hustyp representerad överhuvudtaget i Sverige? En bildsökning på härbre ger vissa resultat som börjar närma sig hus på pålar, men finns det några moderna exempel . Vi håller på kollar på hus , och vi har hittat ett riktigt läckert hus , som egentligen är ett fritidshus. Huset står på plintar, sen har man byggt ut och gjort en betongplatta på sidan. Med plintgrund avser man en konstruktion där huset står på plintar mot mark. Oftast är dessa av betong och används vid mindre fastigheter.


Att bygga en grund av plintar är förmodligen det billigaste sättet att skapa en grund. Nackdelen med en plintgrund är att det alltid kommer att vara en stor risk för mögelpåväxt under . Allt för att ert projekt ska ske så säkert, enkelt och kostnadseffektivt som möjligt med rätt kvalité. Vi är en rikstäckande aktör som innebär att all vår tillverkning är närproducera samt att vi är tillgängliga med ett starkt engagemang på den lokala marknaden. I dagsläget är vi 5anställda och siktar på att omsätta en miljard . Takstolar, bjälkar mm levereras i huvudsak prefabricerade och färdiga för montering på byggplatsen.


Träbjälklag finns som tillval när grundläggning skall ske på plintgrund , varmgrund alternativt källare. Till hus med taklutning 30°, ° och 40° levereras takstol av typ ramverk med en extra bjälke mellan varje takstol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.