fredag 25 mars 2016

Virkespriser 2017

Vad får jag betalt för virket? Det är inte lätt att veta. Skogsstyrelsen sammanställer uppgifter kvartalsvis, men variationen kan vara stor mellan köpare och sortiment. Kvartalsvisa virkespriser , Skogsstyrelsens statistik över volymvägda genomsnittspriser . USA minskar sin import av sågade trävaror men betalar rekordhögt.


Kina köper allt mer barrträ från omvärlden och det gör även flera europeiska länder, enligt nyhetsbrevet Wood resource quarterly.

Vill du sälja virke till Sveaskog? Här kan du ta del av aktuella virkespriser. Du kan också kontakta din lokala virkesköpare. Få högsta möjliga ekonomiska avkastning från din skog. När du levererar till Södra får du både ett marknadsmässigt pris för ditt virke enligt våra gällande prislistor och insatser som ger dig en extra avkastning från industrin i framtiden.


Sakta men säkert så verkar det skett en positiv utveckling på svenska virkespriser på sågtimmer. I alla fall i södra delarna av Sverige och om man ska tro Vida. Mellanskog förhandlar med industrier inom vårt område för att åstadkomma så bra virkespriser som möjligt till våra medlemmar.

Här hittar du virkespriser för virkesområde Uppsala. Sågtimmerpriserna sjönk med två procent medan massavedspriserna var oförändrade. Aktuella virkespriser för avverkningsuppdrag och leveransvirke för dig som vill sälja virke. Läs mer i våra virkesprislistor eller kontakta oss.


Här finns alla virkespriser för timmer och massaved i din region. Ladda ner prislistor för region Norrbotten, Sy Dala-Hälsinge eller Uppland-Gästrike. Norrskogs virkespriser justeras löpande utifrån marknaden för skogsindustrins produkter.


Utöver grundpriset för de olika sortimenten erbjuder vi oftast även tillägg på virkespriset, exempelvis för större avverkningsuppdrag eller för uppdrag som kan avverkas under perioder då det är extra viktigt med bärighet i skog och på . Priset för barrmassaved har också justerats i vissa områden. Kontakta din skogsrådgivare för mer information! Leveransvirke inom Norrskogs verksamhetsområde.


Orsaken är att man lyckats mer än halvera kostnaderna. En god stämning under de livliga veckorna för virkeshandeln. Efter semesterperioden är vi återigen på väg mot höstens mest intensiva. I den föränderliga konjunkturen är efterfrågan på FSC- certifierat virke garanterad. SE VIRKESPRISERNA Ta en titt på statistiken för virkespriser.


Jan Fjolåret blev ett bra år för landets skogsägare.

Prisuppgången ser ut att hålla i sig , om inte virkespriserna faller. Producent: Skogsforskningsinstitutet. Beskrivning: I statistiken presenteras årlig prisinformation för det virke som skogsindustrin köpt från privatskogarna.


Informationen grundar sig på de virkeshandelskontrakt som gjorts upp mellan virkesköparna och -säljarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.