tisdag 29 mars 2016

Metalldetektor tillstånd

Det innebär att ansökningar som kommer in efter årsskiftet omfattas av en avgift. Avgiften kommer att vara 7kronor för . Det är viktigt att syftet med sökningen anges tydligt. För att tydliggöra att sökning inte avser fornfynd bör syftet anges platsspecifikt, det vill säga varför man vill söka med metalldetektor på just detta område.


Det är inte tillräckligt att bara ange hobbysökning som syfte.

I ansökan ska även anges för hur lång tid tillstånd söks. För att få använda metallsökare behöver du tillstånd från Länsstyrelsen. Som privatperson kan du få tillstånd för personligt bruk inom avgränsade områden, under förutsättning att detta sker på platser utan arkeologiska skyddsintressen.


Du kan aldrig få tillstånd att söka . Kravet på tillstånd för att använda och medföra metallsökare gäller både på land och i vatten. Myndigheter som behöver använda metallsökare, till exempel polisen, får dock göra detta utan tillstånd i de fall syftet är att söka efter annat än fornfynd. Den som behöver metallsökare i sin näringsverksamhet, exempelvis inom . Metalldetektor - tillstånd.

Men om man ska använda den här i Sverige så krävs det att man har tillstånd från Länsstyrelsen. Att söka och få tillstån kostar inget. Hur söker man tillstånd att använda metalldetektor ? Enklast är det att kontakta den tjänsteman . De marodörer i mopedåldern som nyligen försökte plundra en fornlämning med hjälp av en metalldetektor fick sitt skattsökarintesse rejält tilltufsat. Fynden bestod mest av rostiga konservburkar, ölringar, tandkrämstuber och spikar.


I Sverige kan du äga hur många metalldetektorer du vill men du får inte använda dem, det är ungefär så lagen ser ut. Det krävs tillstånd för att använda den till och med på din egen mark. Vem som helst får köpa en metalldetektor , men du får inte använda den utan ett tillstånd – i så fall begår du ett lagbrott och blir polisanmäld.


Tillstånd för att använda . Alla som vill söka efter borttappade mynt och smycken på stranden måste vända sig till länsstyrelsen. På många håll i landet har ansökningarna om tillstånd för metallsökare skjutit i höjden de . Behöver man tillstånd för att använda en metalldetektor ? Men, om man ska använda den här i Sverige så krävs det att man har tillstånd från Länsstyrelsen. Man får köpa, sälja och inneha en metalldetektor utan något tillstånd.


Att få tillstånd att söka med metalldetektor är ibland svårt.

Det har Dawid Norrvi upptäckt då han har kontaktat Försvarsmakten för att få söka efter metall vid Steningebadet utanför Märsta. Var tror ni man har störst chans att hitta något med metalldetektor ? Tror ni det måste vara sandstrand eller tappar folk smycken och mynt som de inte hittar på gräs också? Givetvis vill vi inte uppmana att du bryter lagen och använder din metalldetektor utan tillstånd … Blekinge Info och kontaktuppgifter.


Dalarna Saknar info och kontaktperson. Allmänna kontaktuppgifter hittar du här. Gävleborg Saknar info och kontaktuppgifter men har blankett för ansökan som . Gotland Info och kontaktuppgifter. Har precis fått ett glatt besked med posten.


Jag har fått tillstånd att utforska ett rättså stort område med metalldetektor. Så nu är det dags att inhandla en metalldetektor. Detta är helt nytt för mig och jag kände att jag skulle invänta ett eventuellt tillstånd innan jag köper min första detektor. Har du en apparat som träffas av denna definition krävs vanligen ett tillstånd från länsstyrelsen för att få användas. När du söker tillstånd.


Information om fasta fornlämningar och andra kulturarvsobjekt ger Museiverket och landskapsmuseerna. Det är vanligtvis tillåtet att använda metalldetektor i terrängen i Finland utan särskilt tillstånd. Den viktigaste lagen med tanke på bevaring av det arkeologiska . Man vill öva med sin nya metalldetektor vid Brunnsvikens strandbad – har ansökt om tillstånd hos Länsstyrelsen. En fundering: Har från tillförlitlig källa hört att länsstyrelsen utfördar tillstånd att använda metalldetektor till vem som helst på andras marker.


Utan samrå tillstånd med berörda fastighetsägare. Man vet inte om ansökan blir godkänt, därför skickar man ansökan på flera olika platser. Detta resulterar att flera väljer att inte söka tillstånd , utan går med metalldetektor i smyg.


I Sverige får man lov att köpa och inneha en metalldetektor utan tillstånd , men om man vill använda den måste man ansöka om tillstånd hos länsstyrelsen. Detta regleras bland annat i kulturminneslagen, som har tillkommit för att hindra plundring av fornminnen. Enligt lagen får man inte ens använda metalldetektorer på den .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.