fredag 20 maj 2016

Bildlektion åk 2

Hej skulle ni kunna hjälpa mig med att ge tipps om en bra bildlektion för åk 5. Med vänlig hälsning Camilla. Planeter målades och när färgen var torr klistrades allt på. Allra sist målade de med vita tuschpennor runt några av planeterna. Detta var första gången jag hade en bild lektion med åk och det lovar gott inför hösten då de ska börja med bild på riktigt.


Ann-Sofie Boström, fritidslärare på Fylsta skola i Kumla, hanterar fritidshemmet på sajten.

Många lärare, bland annat Anna Kindberg i Uddevalla, hjälper till med att kvalitetssäkra publicerade tips. Inspiration för bildlektioner. Här kommer lite blandade tips för vad man kan hitta på för att eleverna ska få testa olika material och tekniker i ämnet bild. Använd lim, salt och vattenfärg.


Se om ni kan blanda till 1färger! Detta är en bildlektion som behöver mer än en lektion. Här ingår både målning med vattenfärg, detaljmålning av sköldarna, utklippning, montering.


Kan ju också lämpa sig som samarbetsövning. Hav målas i vattenfärg med blåa och gröna färger.

Vikingaskepp, segel och sköldar målas , det gör inget om man målar . Funderar på att använda appen när vi utvärderar veckan i åk (Sedan lägger de in den färdiga utvärderingen i appen ”showbie” som bara jag och föräldrarna kan se och ge kommentarer till. Det gör vi redan i år fast utan bilder…)Det blir så extra tydligt för både barn och föräldrar med bilder till texten. Variant av Toklan - En rolig uppgift för bildlektion eller som extrauppgift. Lektion : Loklan - En rolig bilduppgift 2. Eleverna ska utifrån en beskrivning rita en fantasifigur.


Uppgiften är att med hjälp av en rutat. Lokal pedagogisk planering - bild åk 3. Här får du som fritidspedagog eller bildlärare ett tips att genomföra i sin helhet, eller som extrauppgift när bildlektionen inte är slut, men uppgiften är avklarad. Eller som tipsbank till den som ständigt. Förstudie, studiepass och slutproduktion såsom jag genomförde animation i en åk 3. Jag rekommenderar dock att lägga . Ingela Weinberger, Eirin Persson, Emma Snelder and others like this. Annika Andersson Jättefina!


Susanne Tobiasson Härligt Marita! Därför lägger vi tid varje bildlektion på något vi kallar uppvärmning. Allt för att träna upp sin förmåga mellan öga hand. Alla konstnärer “ritar av”, det kan vara människor, miljöer eller bilder från det undermedvetna.


Vi tränar även att skissa, . Tack alla barn och föräldrar för den fina julblomman och en mycket bra och trevlig termin.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och Gott nytt år. På bildlektionen har eleverna tillsammans gjort en fin julgran av utklippta händer. På fredag morgon ska vi titta på åk som håller i Lucia i år. Målet och syftet med uppgiften är att du ska få de grundläggande kunskaperna inom måleri. Dessa baskunskaper kommer du sedan under fortsatta studier kommer att kunna utveckla.


Dit kommer vi nå genom att använda oss utav olika tekniker, lära oss att hantera pensel samt materialvård. För att få en djupare förståelse . Idag har barnen fått måla akvarier på bildlektionen. Först pratade vi om vad som finns i ett akvarium och sedan fick barnen måla det med pastellkritor. När de var färdiga fick de måla över allt med blå vattenfärg. Vattnet fäster inte på pastell eftersom det är oljebaserat och därför kommer bara färgen på det . BOM bild lektion – Oljepastell på vikingatiden för åk 2. Tidsomfattning Två st 45– minuters lektion.


Mål – utvalda mål från kursplanen för ämnet “Framställning av berättande bilder. I årskurserna 1–anges historiska och samtida bilder och vad . Klassen har även på sin bildlektion arbetat med de geometriska formerna så helt nytt är det inte. Detta inlägg postades i åk 1- Årskurs Basläromedel, digitala läromedel, Lågstadiet, Majema, matematik och märktes Mitt i prick, Majema, Matematik, majemabloggen, Matte,. Lilla läsloggen åk -3.


Sjöstadsskolans blogg för årskurs 2. Till kalendern för årskurs Ladda ned och synka kalendern. Bildorado är en färgsprakande pärm fylld av underbara, härliga och roliga idéer i bild. Enkelt och lätt för er lärare att. Träna och öva på olika tekniker som oljepastell, vattenfärg, tuschpennor, lager på lager.


Författare: Malin Svensson. Veckobrev klass -3! Lite bilder från veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.