fredag 20 maj 2016

Svart hyreskontrakt södermalm

När bostadsbristen är som värst blomstrar svartmarknaden. Och att köpa ett svartkontrakt är något han skulle rekommendera andra att göra. Vi erbjöds att köpa förstahandskontrakt för över en halv miljon kronor och kan i dag avslöja hur fastighetsägare systematiskt säljer hyreskontrakt.


Det ska vara olagligt att köpa ett hyreskontrakt , föreslår regeringens särskilda utredare. Man vill även skärpa straffen för dem som säljer hyresrätter på svarta marknaden.

Svartkontrakt Göteborg (4). Bosta hem och trädgård Zraight. Därför vill vi här lyfta fram köparnas röster, köpare av svarta hyreskontrakt är individer med olika livssituationer, villkor och erfarenheter. Istället har det sålts svartkontrakt på lägenheterna – av en anställd. Kvinnan har bland annat jobbat nära Folksams ledningsgrupp och var nytillträdd på en tjänst där hon arbetade med förmedling av bostäder.


Dödlig handel med svarta hyreskontrakt. Fanny lurades att betala 200.

Södermalm , Sara betalade 140. Jag har länge funderat över hur detta funkar, hur får människor tag i dessa svarta kontrakt? Och vad anser ni om saken,. Allt fler hyr ut lägenheter svart.


Att kötiden är många år lång bidrar förstås, men beror den på att folk som sitter med hyreskontrakt köper sig en bostadsrätt och behåller sitt kontrakt – är det då en reell bostadsbrist? Min jakt på svartkontrakt börjar på nätet. Jag surfar runt bland hundratals bostadsannonser som lagts ut de senaste veckorna. Då ingår dessutom möblerna.


Det finns hundratals lägenheter för . Den olagliga handeln med hyresrätter utgör ett stort problem. Flera skärpta regler mot handel med hyreskontrakt och oskäliga andrahandshyror. Du har heller ingen garanti att du verkligen får behålla det kontrakt du köpt svart. Vräks efter tio år med falskt hyreskontrakt. En dag, när Odilia Silva behövde få en del reparationer gjorda i lägenheten, upptäckte hyresvärden Graflunds att kontraktet var svart.


Det händer också att vi erbjuder plats på vandrarhem eftersom det är väldigt svårt att få tag på ett boende. Jag köpte min lägenhet svart – och det var värt det”.

Att det är olagligt att sälja sitt hyreskontrakt brydde sig inte Johannes om. Genom en enkät med sina . Hon bodde i andrahand i en lägenhet i Vällingby och drömde om att få flytta till innerstan. Stockholms stad - Katarina, Sofia. Det kan inte vara sant, tänkte jag, för det .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.