tisdag 31 maj 2016

Ykb grundutbildning

För att få utföra gods- eller persontransporter med tung lastbil eller buss krävs att föraren har ett yrkeskompetenbevis utöver körkort för fordonsslaget. Grundutbildningen är 2timmar eller en förkortad grundutbildning 1timmar beroende på förarens ålder. Att uföra godstransporter med lastbil är ett ansvarsfullt arbete som ställer höga krav på kunskap och skicklighet.


Lagen innebär bland annat krav på grundläggande utbildning, som . Yrkeskompetensbevis 1timmar Grund – YKB.

Den som tar ett C-körkort och tänker arbeta som förare av tung lastbil med godstransporter på väg, ska genomgå en särskild grundutbildning för att få yrkeskompetensbevis ( YKB ). Att utföra persontransporter och godstransporter med buss och lastbil är ett ansvarsfullt arbete som ställer höga krav på kunskap och skicklighet. Därför finns en lag och en förordning som reglerar krav på yrkesförarkompetens för att få utföra sådana transporter. Det ligger strategiskt längs riksväg med bara några få meter från närmsta busshållplats. Det tar endast minuter från Nils Erikssonsterminalen i Göteborg. Varmt välkomna till våra nya möjligheter.


Vi utbildar framtidens chaufförer. YKB Grundutbildning Lastbil.

För att arbeta som yrkesförare måste man förutom rätt körkortsbehörighet även ha ett yrkeskompetensbevis. Då måste man gå en grundutbildning som avslutas med ett godkänt teoretiskt prov hos trafikverket. Kraven i den nya lagen . YKB är numera är ett obligatoriskt för alla yrkesförare av lastbil och buss. På Stockholm City Trafikskola kan du boka såväl Fortbildning som Grundutbildning. Vi vänder också till dig som behöver förnya din YKB-fortbildning.


Du kan välja en eller flera moduler (i vilken ordning du önskar) och sedan genomföra . Ellströms Trafikskola AB i Stockholm. Vi erbjuder YKB utbildning från grundutbildningen till avancerat. Välkommen att kontakta oss!


Mål: Målet med kursen är att deltagaren efter genomförd kurs skall kunna aktuell delkurs. Det innebär att när man tar de tunga körkortsbehörigheterna krävs en obligatorisk grundutbildning för YKB på 1timmar. Vart femte år går man sedan en fortbildning på . Kontakta lokala kontoret för offert.


SÄRSKILD GRUNDUTBILDNING. Efter avslutad utbildning, blir deltagaren behörig att avlägga prov hos Trafikverket. D-behörighet ger dig befogenhet att köra alla typer av bussar.

Vi kan erbjuda C och CE-utbildning som vi skräddarsyr efter dina önskemål och tidigare erfarenheter. Hur många körlektioner som behövs eller vad kostnaden kommer att bli för hela utbildningen är mycket svårt att svara på eftersom det är väldigt . Riktar sig till dig som är år och har eller ska ta C- behörighet och som ska köra i yrkesmässig trafik. Utbildningen är på 1timmar och är på heltid under cirka veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.