torsdag 26 maj 2016

Vad säger man när man söker jobb via telefon

Blev tipsad av en kompis om ett servicehem jag borde ringa och söka jobb hos. De har inte annonserat ut några arbeten men det skall tydligen vara ett bra kort att söka hos dem. Har fått numret till den som är ansvarig för anställning av folk.


Hur presentera sig per telefon ? När man ringer och söker oanonserade jobb.

Ett telefonsamtal kan ibland vara det som avgör om du är en intressant kandidat till jobbet eller inte. Syftet med att ringa är att etablera kontakt och att visa ett tydligt intresse för företaget och tjänsten. TRRs rådgivare Anna Karin Laurenius Kohle ger dig några konkreta tips på vad du kan. Tycker dom inte att det är jobbigt om man bara ringer och frågar om det finns något jobb till en? Nej jag har faktist aldrig sökt jobb :) Är år, och utan gymnasiekompetens, skall jag bara säga Det om . Du kan söka jobb med hjälp av tidningar eller internet, men det mest underskattade verktyget i jakten på ett jobb är faktiskt telefonen.


Så använder du telefonen före, under och efter ansökan.

Näst efter intervjun är Telefonsamtalet det läskigaste momentet i jobbsökandet. De flesta tycker att det är obehagligt att ringa en arbetsgivare om ett jobb. Så obehagligt att de aldrig gör det. Alltså borde den som faktiskt törs plocka upp luren hoppa fram till början av kön.


Allt hänger på vad du frågar. Jag har skaffat mig en anonym kontanttelefon nu så det är bara att sätta igång, säger de nej direkt så vet de inte vem jag är. Anställningsintervju: De vill ha numret till min. Vad har du som gör dig till den bästa för jobbet?


Också sådant som inte är jobb och utbildningar kan vara till stor nytta. Givetvis för dig som är ny på arbetsmarknaden, men också för dig med bra kvalifikationer. Har du till exempel elitidrottat? Det är det inte många som klarat av.


Ställ öppna och intressanta frågor, till exempel vad som är viktigast för företaget när det ska anställa en ny medarbetare, säger Annika Brobjer. Genom research visar du att du vill ha jobbet, och slipper dessutom söka jobb på företag du inte vill arbeta för när du väl vet vad de står för. Det går givetvis inte att söka ett jobb och inte behärska de huvudsakliga arbetsuppgifterna, men om du söker jobb som copywriter och säger att du är dålig på . Det märks att du använt samma brev eller cv till flera jobb.

Det kan vara konkreta missar som att använda fel företagsnamn, men det kan också vara sånt som att du söker för brett: ”jag är intresserad av deltidsjobb, heltidsjobb eller visstidsanställning”. Skulle det vara så säger naturligtvis den du pratar med det. Det kan också vara så att flera har hört av sig på kort tid angående jobb och att arbetsgivaren av den anledningen är lite snäsig i telefon. Men var så säker, skulle det vara så att du ringer just den där dagen när arbetsgivaren behöver personal blir det ett långt och . Hur söker jag ett butiksjobb t. Viveca Lindfors: Jsg tycker du ska lyfta fram dina kunskaper och meriter från ditt jobb som hudterapeut.


Vad ska jag tänka på i mitt cv? Beskriv vad du lärt dig, ansvarsuppgifter osv. För det mesta kan man använda sig att det man gjort tidigare, för att det säger vad du kan, . Du behöver inte läsa allt men den kan vara till hjälp när du börjar söka jobb.


Till exempel hittar du modeller på arbetsansökan och CV och tips inför en intervju. Smarta telefontips till dig som söker jobb. Både Arbetsförmedlingen och privata rekryteringsföretag kan behöva komma i kontakt med dig när de söker efter passande kandidater till.


Ibland handlar samtalet om att hitta en tid för en intervju men det är också vanligt med en kort förintervju över telefonen. Letar du nytt jobb – eller är arbetslös? De bästa jobben får man via spontanansökan, säger Monica Renstig, karriärcoach. Många tycker att det är jobbigt att ringa till okända personer, men tänk på att du säljer in din kompetens – inte dig själv som privatperson.


På företagens webbplatser kan du hitta namn och telefonnummer till personer du vill få kontakt med. Vad finns det för utvecklingsmöjligheter på företaget? Läs om hur du undviker några vanliga misstag som kan komma att förstöra dina chanser till ett nytt jobb. Att inte förbereda dina referenser på ett samtal.


Detta kan tyckas vara ett enkelt misstag att undvika, men det är fortfarande något många glömmer bort. Anpassa din ansökan efter arbetsgivaren, det finns inget som säger hur ett CV ska se ut - gör en filmtrailer, en tidning, skapa en hemsida eller skriv på ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.