fredag 27 maj 2016

Vårvete diskett

MARCUS ERIKSSON, Hushållningssällskapet, HS Konsult marcus. Bland accepterade kvarnsorter försvinner. SW Vinjett och SW Diskett har gått in som mätare i försöken.


Diskett - Kvarn Diskett visar stabila siffror på hög nivå och har högt falltal. Diskett är med bra avkast- ning och bra värden på falltalet fortfarande huvud- alternativ vid odling på mineraljordar.

Proteinhalten är medelhög och falltalet är något lågt. ZIRCON (SW) är en kortvuxen, stråstyv sort med hög avkastning och den mognad. Kärnan är stor och proteinhalten något låg. DISKETT , GRANARY ochSONETT(SW) har provats 1-år.


Quarna har mycket god stråstyrka och mognar tidigt. Med sina goda odlingsegenskaper så som bl a falltal och unik kärnkvalitet är Quarna en kvalitetshöjare i olika mjölblandningar och en säker sort för växtodlaren och kvarnen. Utöver skördenivå och proteinhalt har även falltal och stråstyrka visat sig vara bra och när Diskett ännu är ett förhållandevis tidigt vårvete , är det skäl att närmare bekanta sig med den här sortnyheten och hur den ser ut på ett par gårdar som odlar utsäde.

Tät gröda på lerjordar i Sjundeå Björn Wikström i . Sortera utifrån Standardsortering. Produktinformation Specifikationer. Om Stallbyggen i Sölvesborg AB.


Vår djuraffär i Sölvesborg servar kunder i både . Obehandlat och behandlat. För bästa lönsamhet i odlingen är det viktigt att optimera kvävegödslingen så att rätt proteinhalt kan uppnås. Skörderesultaten var bäst för vårvetesorterna medan vårrågvetesorterna hade väsentligt lägre skör till stor del beroende på angrepp av gulrost. Vårvete diskett tröskas. Omfattning och sortfördelning.


Veckovis graderades vårvetefält under tiden maj–juli. Sådd och grödutveckling. Alderon Dacke Diskett Quarna Triso Övriga. Diskett : Ett högavkastande vårvete med bra stråstyrka. Högt falltal men något låg proteinhalt.


Ett vårvete främst för foder men även kvarn med mycket hög avkastning.

Odling av vårvete innebär ofta en konflikt mellan två mål: att undvika liggsäd. Denna konflikt löses genom att vid sådd lägga en måttligt stor kvävegiva och sedan komplettera under stråskjutningen, då kvävetillförsel inte påverkar strålängd och stråstyrka lika mycket. Christoffer Berglun Uppsala.


Danmark –symptom höstvete. Sorten har ett kort strå med god . Inga andra fynd från undersökt vete. Sexuell population = berberis en del av livscykeln. Många olika raser (jämfört med gulrost som är klonalt i Sverige). Troligen etablerat i området.


Bröllopsgården- Säby Gård butiken på landet i en romantisk miljö med kläder för brud och brudgum fest och bal till både honom och henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.