fredag 27 maj 2016

Posten porto

Frimerker selges både enkeltvis, i hefter, på rull og som hele ark. Du kan kjøpe frimerker i vår nettbutikk, på postkontoret, i Post i Butikk, eller på bensinstasjoner, kiosker, bokhandlere etc. Du kan bruke frimerker som porto for brev og små pakker opptil to kilo.


Prisen beregnes etter hvilken størrelse og vekt . Velg mellom pakke og brev, og vi gir deg pris og sendemåte. Skal du sende en pakke til utlandet, kan du sende inntil kilo.

Pakken kan sendes til hele verden, mens sporing av pakken er begrenset til de fleste land i Europa. Adressekort med tollfaktura kjøper du på postkontoret eller Post i Butikk. Søk informasjon om hva du kan sende til hvert enkelt land.


Se våre portotakster for ulike typer sendemåter i Norge, Europa og verden. Vanlige brev som sendes til postkassen, betales med frimerker. Du får kjøpt frimerker på Posten.


Pakker som skal sendes i postkassen , betales med frimerker. Finn Posten i nærheten av deg.

Tillägg till inrikes Brev. Her finner du prisen for å sende pakker over kilo i Norge. Delas normalt ut senast klockan 10. Här kan du spåra Expressbrev inom Sverige.


Vid köp av frakthandling via Skicka Direkt 1kr inkl. Frankering med frimärken samt köp hos . Priser till PostNords tjänster och portotabeller med kostnader för brev och paket som skickas inom Sverige och till utlandet. Maskinen veier sendingen og frankerer posten automatisk.


Ubrukte frankeringsavtrykk. Hvis du sender post med for lite porto , sørger vi for at sendingen allikevel kommer fram. Vi legger ut for manglende . Jeg skal sende et brev til Sverige. Et helt vanlig gammeldags brev. Jeg har lett og lett på postens nettsider, men finner ikke portotakster.


Jan En ting er like sikkert som skatt og dø nemlig at Posten øker sine priser hvert år fra 1. Som jeg har fortalt om i artikkelen Hvordan spare porto ved å fjerne frimerker fra brukte konvolutter er Posten stadig sløvere til å stemple frimerker. Apr Trådstarter etterspørr en løsning hvor man kjøper porto ONLINE HER OG NÅ.

Det er altså ikke snakk om å oppsøke et Postkontor for å kjøpe noe fysisk eller få noe tilsendt fysisk fra Posten. Har seg slik at jeg skal sende en pakke med Posten , men har ikke noen kjøkkenvekt til å veie pakken. Putter derfor på med porto etter hva jeg regner med den veier. Kan godt hende det er noen gram over kilo.


Noen som vet hvor streng Posten er med overvekt? Produksjonssjef ved Østlandsterminalen, Arnfinn Storsveen mener at folk i stor grad gambler med portoen. Folk sjanser på at de setter på rett porto. Den blir jo ikke kontrollert før du sender . Jeg har faktisk sendt et spill i posten for ikke så lenge siden.


Det var dog fra danmark, men spillet (Black ops til ps3) veide ca 1gram om jeg husker riktig. Husk at det som oftest er manualen som veier mye, dersom den ikke er me så vil jeg tro at et spill går . I forrige uke leverte jeg en pakke på Posten og sa jeg ønsket å sende den som oppkrav. Jeg fikk en blankett å fylle ut, og fikk beskjed om å betale et visst beløp.


I dag kom et brev fra Posten med bilde av pakken min, og et krav om å betale kroner i restporto samt et gebyr på 1kroner. Jul Fra Narvesen fikk hun utlevert et 9-kroners frimerke. Men ifølge regelverket til Posten skulle hun betalt kroner i porto. Det manglet dermed kroner i porto.


I tillegg til straffegebyret på kroner, måtte hun også betale kroner ekstra for porto. Dermed kom regningen på kroner. Les også: Postens tabbe .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.