måndag 23 maj 2016

Falu rödfärg öb

Den bildar inte något tätt skikt, därför kan träet fortfarande andas. Detta, speciellt i kombination med färgpigmentets kemiska innehåll (låga halter av koppar och zink) . Nu på senhösten har jag kommit på att jag ska måla om det för att färgen börjar flagna av och möjligtvis ruttna. Den gamla damen som ägde huset innan oss hade inte målat på evigheter. Som förstagångsägare av .

Det är kvalitet och hållbarhet som är viktigast då det gäller färger. Kvalitet och hållbarhet måste också vägas mot priset. En del färger som säljs som svensk eller svensk klassisk rödfärg är billigare, men . Det är möjligt att det kostar lite mer, at få en bra falufärg, hos en just leverantör, som kokar själv, men annars har jag sett att den färg jag köpte på ÖB för 120:- liter har varit bättre än en färg för . Någon som har använt Röde Orm?


Vi målade om mammas hus med ÖB färgen -0höll sig fint på tre gavlar,fjärde gaveln (och den sista) hade vi slarvat meoch den såg gräslig ut när hon sålde förra . Falu rödfärg till bikupor?

Då vi renoverade vårt förra hus funderade vi en hel del fram och tillbaka över hur vi skulle måla. Inte hur vi skulle färgsätta utan vilken sorts färg vi skulle ha. Huset klädde vi med finsågad pärlspont och det var ett riktigt sekelskifteshus. Valet föll därför slutligen på linoljefärg och det blev också . Misstänkte att det var nåt sådant som är orsaken.


B brukar ligga bra i pris så man lär väl få leva med denna nivån i fortsättningen då. Lite väl saftigt med prisökning på det dubbla på ett år. Skillnad i kvalitet på slamfärg?


Byggmax falu rödfärg , är den något att. Skulle inte köpa de där billiga svensk rödfärg och allt vad de nu heter. Betalade nyss ca 500:- för en 10L hink. Dyrt har det blivit, tyvärr verkar alla lågprisbtiker (byggmax, ÖoB ) som hade färgen förr slutat.


Folksams årliga färgtest är ett test av utomhusfärgers förmåga att klara utomhusexponering och deras miljöprestanda. Se årets resultat i färgtestet. Enligt Folksam är den inte speciellt bra heller.


Skulle ALDRIG kunna tänka mig att köpa färg på JULA, ÖB , Rusta eller liknande!

Sen kan man ju tillägga att ingen färg . Passar särskilt bra vid svensk väderlek då slamfärgens sammansättning gör att träet andas och minimerar på så sätt risken för röta. Slamfärgen är tillverkad med järnvitriol och kokad och ger en klassikt helmatt yta. Färgen utgått Uteakrylat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.