torsdag 26 maj 2016

Rullställning regler

Viktigt att veta om ställningar. Om den som bygger ställningen inte har det så blir byggföretaget tvunget att betala en sanktionsavgift. Utbildningskravet gäller allt från en mindre hantverkarställning upp till en högre rullställning eller fasadställning.


Det finns inget formellt utbildningskrav för den som använder ställningen. Förutsättningar för att använda rullställning vid fasadarbeten.

Godkänd tillträdesled saknas i allmänhet på rullställning. Sveriges Byggindustrier Storgatan 19. Föreskrifterna för ställningar gäller ställningar och väderskydd.


I en rullställning ska det finnas en tillträdesled i form av antingen en lutande stege, en trappstege eller en trappa enligt svensk standard. Tillverkad av aluminium. Tänk på att: Monteringsanvisning ska följas.


Stagning och förankring kan vara nödvändig.

Hjulenhet ska säkras i ställningen och låsas då ställningen . En byggnadsställning är både en arbetsplats och en säkerhetsanordning. Den ska fungera som ett fallskydd och vara ett säkert upplag för material och utrustning. Det är några saker du ska tänka på Om du . Komplett med infästningsram som fästes i ställningen med buntband. I paketet ingår: st hållare och st grönskylt . Ställningsskylt för ställningsbyggnation. Vi säljer lättbyggda och säkra ställningar till oslagbara.


Alufase m ,bred med. Toppgavlar(m) st Diagonalstag st Horizontalstag st Stora hjul(2mm) med broms och justerbara ben st Toppräcken( m) Låsbyglar mm. Rullställning m bre baspaket för privat bruk.


Däremot räcker det med en rullställning om du bara ska renovera och fixa på ena sidan av huset om marken där är plan och hård. Fast monterad byggnadsställning. Denna byggs på plats runt de delar av ditt hus som . Stegar och ställningar har års ZARGES-Garanti som gäller i hela Europa samt mångårig reservdelsgaranti.


Zarges produkter har skapats för yrkesmässigt arbete.

De är föremål för stränga kvalitets- och säkerhetskontroller. De har prövats och godkänts i enlighet av de regler som är gällande i alla Europeiska länder. Denna monterings- och användningsinstruktion gäller endast för de ställningar som beskrivs i denna monterings- och användningsinstruktion.


De säkerhetsanvisningar samt den regler och förordningar för hantering av byggnadsställningar som nämns i denna monterings- och användningsinstruktion gäller för de . Varje nivå som kan tillträdas skall vara fullt intäckt med arbetsplatskomponenter. Generella regler för ställningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.