torsdag 27 oktober 2016

Lägga in pdf i wordpress

PDF -filer används ofta för blanketter och informationsblad som läsaren behöver kunna spara ner eller skriva ut. Visar hur man laddar upp ett pdf -dokument och en knapp för att visa den på sin Wordpress -sida. Hur man infogar en länk i Wordpress och hur man lägger in nya bilder som blir till en klickbar länk.


Kan man visa pdf -dokument i en WordPress -blogg? Den frågan fick jag av en kund här om dagen.

Länkar – Dessa kategoriseras allt eftersom du lägger till länkar. Genom att länka till din e-postadress kan dina besökare, genom att klicka på denna, kunna skicka e-post till dig. Tillägget gör att dina bloggläsare för att skapa PDF -filer av en eller flera artiklar i din blogg.


Logga in på WordPress -konto där du vill att PDF - inlägg att visas. Klicka på Logga in för att komma till WordPress Dashboard. Skapa posten som ska innehålla PDF.


WordPress är ett program som du kan använda för att skapa en unik blogg.

Ange en lämplig titel för . Pigga upp din blogg genom att lägga till media såsom video, bilder och PDF -filer. En PDF är inte behandlas som ett dokument - WordPress behandlar det som en bild. För att ladda upp en PDFto WordPress använder WordPress Image Uploader.


WordPress tillåter användare att infoga bilder och andra medier i blogginlägg. En av de filtyper som bloggplatsen accepterar är PDF -formatet. I detta fält skriver du den text, lägger in de bilder, skapar de länkar. I den här guiden ska jag visa dig hur du visar PDF på Wordpress.


Vill du lägga till möjligheten att ladda ner artiklar i PDF -format på Wordpress ? Detta följer en färsk begäran från en ny abonnent som ville veta om det var möjligt att tillåta användare att ladda ner artiklar i PDF -format. Vi visar dig hur du lägger till en möjlighet att ladda ner i pdf -format på Wordpress. Du kommer till sajtens mediabibliotek.


Där finns troligen mest bilder men du kan också ladda upp pdf -filer. Det är inget problem med att typen inte stöds av wordpress. Ladda först upp den nya filen .

Anta att du har en PDF -dokument med information som du vill dela med läsarna av din Wordpress blogg. Du kan lägga upp en länk för läsarna att ladda ner PDF - filen, men en nedladdningslänk skulle skicka läsarna bort från din webbplats när du hellre vill att de stannar. Istället för att skicka läsare bort från din Wordpress.


Användaren kan antingen högerklicka på länken för att spara filen till hårddisken, eller användaren . Lägg till nedanstående i. För att i sidans eller inläggets innehåll kunna länka till ett dokument skapat utanför WordPress , t. Bädda in PDF -dokument på en WordPress -sida. Här kommer jag visa er hur ni gör med en PDF. Givetvis funkar det på samma sätt oavsett vilket dokument det gäller. Börja med att skapa ett nytt inlägg.


Jag har skrivit en rubrik och en liten text. Under den vill jag lägga in länken till min lilla PDF. Vet någon om det går att ordna, med plugin eller annat vis, så att man i Wordpress kan lägga in en bild från Media library, och sedan länka denna bild till en annan fil i Media library.


Exempel: lägga in en bild som är en knapp där det står ladda ned pdf och sedan länka den till en uppladdad pdf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.