torsdag 27 oktober 2016

Spikplugg lister

Skruva lister och socklar? Borra in i väggen genom exempelvis sockel med mm borr. Spika in plugg och spik samtidigt. Med spikpluggen fäster du smidigt reglar, socklar skåp och köksinredningar. Borra genom vad du vill fästa och vidare in i väggen, slå därefter spikpluggen på plats med en hammare.


Försänkt spikplugg utan krage med förmonterad skruvspik.

Spiken är spiralprofilerad och förzinkad. Max tjocklek på detalj som ska. Pluggen är av nylon och försedd med krage. Snabb och enkel montering. Avsedd för montering av socklar, lister , foder, reglar m. Det finns några sätt att montera list mot BTG vägg, som du nämnt för borra och hitta rätt med plugg och spik eller skruv inte lätt, använd spikplugg dvs.


BTG med samma borr och slå i en spikplugg , där är spik och plugg ihop satta till en enhet där hittar du alltid hållet men det blir för . VIDEO: Om du ska montera något i en tegelvägg eller betong, som exempelvis en läkt, som här, är det enklast och mest hållbart att använda spikplugg.

Går fort, finns i vitt om du har vita lister. Vill du limma så använd PL40 sättlim. Spikpluggar finns i många olika storlekar och utföranden.


I dag finns det utmärkta alternativ till traditionell fastsättning med spik och i vissa fall spikplugg , där du har möjligheten att byta färg, träslag och även. När man monterar lister på gipsväggar använder man vanligtvis dyckert eller listskruv och på betongväggar borrar man hål och sedan spikpluggar man. Njaaa tjärpapp emellan vill jag nog inte ha, då tar jag hellre risken att få byta ut listerna om några år (om de nu skulle suga upp någon fukt ur betongen). Kanske inte ser så snyggt ut med golvsocklar som har stooora spikskallar synliga. Klippspik går inte, dom är till för mjukare väggar.


Du behöver stålspik fast hellre ta och borra och kör med spikplugg. Fischer N spikplugg passar bra f. Montering: Borra ett hål enligt anvisningen på förpackningen. Tryck in pluggen i hålet. Montera fästdetaljen med skruv enligt samma anvisning.


Används för infästning av t. När du har lagt ditt golv är det dags att sätta upp golvlister. Det här behöver du för att sätta golvlister. Jag har aldrig använt men folk säger att det är bra och smidigt.


Borra rakt igenom regel och in i betongen.

PLATON SPIKPLUGG PLATON ISOLA GRUND HDPE SV 45X5MM 100ST. Kräver förborrning med mm borr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.