måndag 31 oktober 2016

Yrken med hög lön

Alla yrken med högst medellön. Se medellön, medianlön, lägstalön, högstalön och jobbprognos för alla yrken. Lönestatistik uppdelad på region. Se även framtidsutsikter och utbildningar.


Skillnaderna i medellönerna, eller snittlönerna, för olika yrken på arbetsmarknaden är stora.

Yrket med den lägsta medellönen är marknadsundersökare och intervjuare. Här är yrkena som ger dig högst lön. Du behöver inte skämmas för en låg ingångslön om du får en bra löneutveckling i framtiden.


Det är skillnaden i genomsnittslöner mellan de högst och lägst betalda yrkena i SCB:s lönestatistik. Yrken som bankchefer, verkställande direktörer och . Vill du bli rik på jobbet? Då ska du satsa på att bli chef inom finansbranschen.

Men det finns så klart möjligheter att förhandla upp sin lön oavsett yrke. Siktar du mot en hög lön gäller det att ligga i och hitta rätt yrke. Då kan du dra in flera miljoner om året. Vilka yrken har de högsta lönerna?


Här presenteras jobben med högst lön. Medellönen i Sverige ligger på ca. Inte särskilt sugen på att studera? Det går att få ett välbetalt jobb utan att plugga halva livet.


Kanske jobbar du inom fel bransch. Klicka dig runt för att läsa om yrkena som ger bäst utdelning i lönekuvertet. Trenden är tydlig: Ju högre lönenivåer, desto större skillnader mellan mans- och kvinnolöner. De yrken där kvinnors löner är lägst i förhållande till mäns återfinns i stor grad bland de med hög medellön. I mer lågavlönade yrken är könsskillnaderna vad gäller lön mindre.


Med lärar- eller förskollärarutbildningen och med SYV- ubildningen också kan man få jobb som Rektor. Som sagt, jättesvårt att säga vad man ska satsa på om man garatretar vill ha hög lön. Värdepappersmäklare, Verkställande direktörer och Forsknings- och utvecklingschefer är de yrkesgrupper som har högst lön i Sverige.

Medlingsinstitutet och SCB tagit fram. Sveriges sämst betalda yrken : Plats: Yrke : Månadslön: 1. Rörmokare, försäljare eller gruvarbetare – jobbmöjligheterna är många för dig som vill ha en bra lön utan att plugga på universitetet. General-, landstings- och kommundirektörer: 71 . Jag tycker givetvis att du ska välja ett yrke som du tror du skulle trivas med. Välj ett yrke som du tror skulle passa dig rent talangmässigt samt ett som har en bra arbetsmarknad med låg arbetslöshet och hög lön. Pengar gör en inte lycklig . Välja yrke - bra lön eller passionerat jobb?


De här yrkena ska du satsa på för riktigt hög lön. Siktar du på jobb med riktigt bra lön är det branscherna bank, finans och försäkring som utmärker sig mest. Därefter följer finansmäklare och specialistläkare, som trots sina månadslöner . Drömjobbet inte alltid det som är bäst på lång sikt.


Unionens rådgivare: Unga underskattar vikten av en bra lön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.