torsdag 27 oktober 2016

Naturbevakare jämtland

Nordöstra Jämtland , naturreservat nedanför fjällen. Jan-Olof Andersson (arbetar ). Kontaktuppgifter fältpersonal. Länsstyrelsens naturbevakare ansvarar bland annat för skötsel av statliga leder, skoter-, jakt-, fisketillsyn och rovdjursinventering.


Naturbevakare norra länsdelen. Sylarna-, Storulvå-, Bunner- och Vålådalsfjällen.

Södra Helagsfjällen, Sånfjället. Skarvarna, Rogen, Hamrafjället. Sydöstra Jämtland , naturreservat nedanför. Wictoria Wadman är en skånska med rötter i Norrbotten som kom till Jämtland för år sedan. Nu har hon fått ett tilIfälligt vikariat som naturbevakare , ett jobb som kommer att pågå fram till september.


Alf Kjellström verkar ha hittat sin plats i livet. Ofta kan ha ta med sig både hunden och hästen ut. Drömjobb om du frågar mig!


Tjuvjägare har i höst gäckat polis och naturbevakare i fjällen.

Jämtlandsfjällen, men hur omfattande är svårt att säga enligt länsstyrelsen i Jämtland. Vid ett tillfälle tros tjuvjägarna legat gömda inte långt från naturbevakarna. En besviken naturbevakare. Enligt Lars Liljemark som är en av länsstyrelsens naturbevakare i Jämtland , har man hittills preliminärt dokumenterat lodjursföryngringar i länet sedan oktober.


De flesta observationerna är koncentrerade till länets östra delar. Hittills har man preliminärt dokumenterat lodjursföryngringar i Jämtlands län sedan den oktober genom tops på observationer som inkommit till Länsstyrelsen. Jag har inte hittat några fällor själv.


Däremot har jag flera gånger sett spår av trebenta järvar. Förra vintern hade vi tre trebenta som sprang omkring i Västerbottensfjällen, berättar Anders Östergren, naturbevakare i Tärnaby. Priset går till Erik Gardfall och Emma Frisell från STF tillsammans med Lars Liljemark från länsstyrelsen i Jämtland för samverkan kring fjällrävssafari i Helagsområdet.


Tillsammans med länsstyrelsens naturbevakare har STF:s fjällstation i Helagsområdet utvecklat en framgångsrik modell för. Avlivningen kom kort efter att naturbevakare uppgivit att vargens närgångna beteende inte sågs som ett problem. Länsstyrelsen i Jämtland avlivade under fredagen den varg som vistats runt Storsjö Kapell under en tid. Vad enskilda naturbevakare vid länsstyrelsen anger som problematiskt beteende eller . Norrmän vakar över svenska fjäll.


En sak är säker, och det är att vi får fortsätta att glädjas åt dina framträdanden på hästryggen! Både i Sverige och utomlands. Bor: Järpen, Jämtlands län.


Förra veckan hittade naturbevakare blod på vägen i byn Norrby i Strömsunds kommun.

Blodet visade sig komma från en skadad björn, och man fattade misstanke om det möjligen kunde röra sig om en skottskada. I tisdags lämnades tips om att en björn uppehöll sig i Norrby. Polis och naturbevakare åkte till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.