torsdag 30 november 2017

Freden i knäred

Sveriges krigsmål i det här kriget var i stort sett bara att försöka slå tillbaka det danska angreppet. Jag deltar själv i ett seminarium på den halländska orten (som egentligen var residens för de danska förhandlarna, inte platsen för själva undertecknandet av fördraget, vilket ägde rum i Sjöared) i . Klicka på dokumentet till höger för att läsa rapporten om firandet. Kalmarkriget – kortfattad historik.


I södra Halland finns en minnessten vid en liten skogsväg just vid gränsen mot Småland. Sverige fick då avstå från alla anspråk i Balitikum och måste betala miljon silverriksdaler för lösen av Älvsborgs fästning som låg vid Göta älv där Göteborg .

Varmt välkommen till det lilla familjära hotellet mitt i hjärtat av Knäred ! Hos oss kan du slappna av efter en dags jobb eller ni kanske vill smita iväg över. Vi frågade Dick Harrison vad som trots allt var den viktiga läxan som Sverige lärde sig och som skulle . KNÄRED : Historiker förefaller att ha svårigheter att komma fram till en klar slutsats om vilka som är de två europeiska länder som fört flest krig mot varandra genom historien. För det var just här, på gränsen mellan dåvarande Sverige och Danmark, på den nuvarande länsgränsen och kommungränsen mellan Markaryd och Laholm som freden i Knäred blev en verklighet. Sverige och Danmark tillhör avgjort finalisterna i den kampen, och jag skulle tro att Frankrike och England är den andra finalisten.


Platsen där detta skedde var den lilla gränsbyn Sjöared - som den heter i Halland och Laholm - eller Sjöaryd . Förra året gick företaget med förlust. Det sitter lika många kvinnor som män i styrelsen.

Många hade kommit för att lyssna. Carl Bildt, Uffe Ellemann- Jensen och Rolf Gustavsson. Hela panelen avtackades med lokala presenter. Ulvereds Hjorthägn dukade upp en god buffé. Flera av platserna har spännande sägner knutna till sig, och det är inte utan att man verkligen kan känna historiens vingslag!


Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Freden i Knäred översättning i ordboken danska - svenska vid Glosbe, online- lexikon, gratis. Jämför hotellpriser och hitta de bästa erbjudandena för Hotell Freden Pensionat i Knäred. Titta på bilder och läs recensioner.


Spanien hetare än någonsin för svenska bostadsköpare. Rekordmånga svenskar väljer nu att slå till på en bostad i Spanien. Alla siffror anges i hela tusental. Resultat efter finansnetto.


Ansvarig Annika Lundqvist år. Bokslut, styrelse, F-skatt, telefonnummer. License Contact owner for more information. Status, offentliga värden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.