måndag 27 november 2017

Husbil vatten

Har du en husbil där man fuskvägt, dvs bara liter vatten ingår i tjänstevikten? Själva fyller vi alltid vattentanken full, 1liter, när vi åker hemifrån. Det är ju inte säkert att det finns möjlighet att fylla på vatten när man stannar för att sova, dessutom behövs ju vatten när man reser.


Sedan fyller vi på efter . Sköter man vattensystemet och fyller på med frisk vatten så är det inga problem att dricka och använda vattnet precis som hemma. Vad skall man göra för att slippa dåligt vatten ?

I husbilar finns en vattentank som rymmer ca hundra liter vatten. Med en temperatur på runt grader sker en relativt snabb tillväxt av olika. Vad är det vi dricker och vad är det vi fyller i vår vattentank i campingfordonet?


Efter att ha forskat en del i ämnet vill jag göra denna sammanfattning: □ Vattnet ur våra kranar är alltid av mycket god kvalitet, inte bara här i Norden utan i nästan hela Europa. Men det rena vatten du tankar är något annat än det . Då finns det ju faktiskt husbilar klarar en tur på sjön. Med hjälp av en litet rör som belyser vattnet mellan vattentanken och kranen i en husbil , husvagn eller båt, så behöver vi inte vara oroliga för att dricka vattnet och vara säkra på att inte bli sjuka.


Han har även större anläggningar för stugor i skärgården runt vårt avlånga land. Rent vatten i husbil , husvagn .

Hur gör ni för att fylla på vatten i husbilen? Använder ni en slang eller en kanna? Vi tycker att det är ruskigt smidigt med en slang. Vi har bott i husbil ca år, har inte upplevt att det är svårt att fylla vatten , har vattentank på 4liter och använder vattnet precis som tidigare, dricker vattnet använder inga medel i vattnet. Köpte vår husbil strax före jul och har varit ute på några turer i vinter dock utan att fylla vattentanken för frysrisken.


Nu tyckte vi att det var dags att testa även denna lyx. Sollefteå igår och tänkte att det är väl bara att åka in på en mack och fylla vatten. Det var svårare än jag kunde tro kollade i stort . Hur tömmer man vattentank och finns det något mer med vatten som behöver tas hand om.


Kolla vilka som bor nära eller om det finns någon i området du bor som har en husbil , knacka på. Bor du i Dalarna så är det nog redan kris med tanke på . I denna kategori hittar ni mycket även båttillbehör, det mesta som användes i husvagnar-husbilar passar lika bra till båtar som vattenkranar, vattenpumpar, vattenkopplingar mm. I videoklippet kan du se den amerikanska familjens lyxiga husbil köra ned i vattnet och omvandlas till en båt. Blir du nyfiken och vill testa?


I Dubai har en så kallad amfibiebuss funnits ett bra tag. Ett turistföretag tar med sig turister på både land och vatten och är mycket populärt. Att fylla upp vattentanken med färskt vatten och tömma avlopp och toa hör till de dagliga sysslorna i husbilslivet.


På resa i Europa hittar man serviceplatser för husbilen dels längs vägen och dels på camping- och ställplatser.

Enklast att hitta är de som finns vid motorvägarnas rastplatser, de ligger med olika frekvens men är . Ska man ut på semester med sin husbil vill man inte behöva oroa sig för att dricksvattnet inte är rent. I följande artikel används DK-Dox för att desinfecera ditt vatten. Det är nu du ska hålla i den aktiverade vätskan i din färskvattentank och tillsätta vanligt vatten tills tanken är full. Kan säga att duscha får man skita i om man inte vill fylla på vatten.


Man får tänka på vad man gör med vattnet också. Håll nere på disken och tvätta händerna snabbt. På ställplatsen eller i dess närhet, inom rimligt avstån finns tillgång till tömning av avlopp och påfyllning av vatten.


Tillgänglighet dygnet runt. Utrymmet för varje husbil skall vara så stort att rekommendationer för . Glykol Kontrollera fryspunkten på bildelens kylarvätska. Fyll på vid behov med en blandning av glykol och vatten. Det är viktigt, att innan man gör det, så skall man kontrollera vilken typ av .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.