torsdag 23 november 2017

Skogen åland

Skogsindustrier, den enade skogsindustrin på Åland ! De uppgifter ni vill veta finns under respektive rubrik! Sep Nu finns det skogsdata över fasta Åland samt Föglö och Vårdö i Finlands skogscentrals tjänst MinSkog. Det går inte att se uppgifter om andras skog och du väljer själv om du vill . Jun Om du ska utföra en förnyelseavverkning i din skog ska du således kontakta Ålands skogsvårdsförening r. De hjälper dig med ifyllande av en fastställd blankett varefter skogsvårdsföreningen lämnar in blanketten till skogsbruksbyrån.

Planen ska lämnas till skogsbruksbyrån i god tid före avverkningen ska . Det finns mer skog på Åland än man kan tro vid första anblicken. Närmare procent av Ålands markyta är täckt av skog. Den växer över hela Åland , från djupaste skog till karg ytterskärgård.


Granen trivs bäst på näringsrika marker och . Oct Sedan drygt ett år är Ålands Skogsägarförbun Carl Rundberg Ab och Ab Skogen sammanslagna i ett enda bolag. Vanligast är blandskogen som består av barrträd som tall, gran och idegran, och lövträd som till exempel ask, ek, björk, al, rönn och alm. Jun Ab Skogen har tidigare varit Ålands skogsägarförbunds intressebolag.


Men nu ska aktiebolaget uppgå i skogsägarförbundet som med 9procent av aktierna nyss fått inlösningsrätt.

I veckan har de kvarstående ägarna fått ett bud från skogsägarförbundet. Aug Vår uppfattning är att den åländska skogen mår väldigt bra och det finns potential att avverka mer än vad som görs årligen idag, det säger Joakim Blom, vd för Ålands skogsindustrier. I dag avverkas ungefär 200. I Norden har vi sedan urminnes tider haft rätt att röra oss fritt i skog , mark och över vatten. Denna rätt kallas allemansrätt och är en förmån och möjlighet som vi alla bör värna om.


Grundregeln lyder du får inte störa och inte förstöra. Det betyder att du har ett personligt ansvar för det du gör. Visa hänsyn i naturen och tänk på . The Rural Industries in Numbers. Läs mer om AB Skogen och . Moderntskogsbruk omfattar aktiviteter som gallring, avverkning, plantering, markberedning och förstås försäljning av virke.


MR finns här som sammarbetspartner till dig som skogsägare genom hela kedjan från plantering fram till försäljning av skogsråvaran. Detaljerade beskrivningar av de tjänster vi kan erbjuda dig . Vildfr- vaxande Medicinal - Vaxter alstrar Aland Artcr. Vaxter som ej finnas vilda men latteligen trivas pa kail Jord och narva- randjiB Tid fkotas utgora et antal as 120. Utoni Avenbok, Rok, Poptitrad och Flug- tradet vaxa alia flags Svenlka Tran inom Aland. Skogen bestar as Gran, Tall, Bjork och nagot Al.


Frimärkena avbildar skogshare . Herrö Stugor finns på fasta Ålands sydligaste spets, km från Mariehamn, endast en kilometer från det vackra naturområdet Herröskatan.

Vi har öppet från tidig vår till sen höst. Hos oss kan du njuta av våren och ljuset och de ljumna sommarkvällarna med vackra solnedgångar. Under hösten kan du ströva i skogen och . Det åländska skogsbruket har utvecklats starkt under det senaste decenniet. Det har resulterat i att den åländska skogen växer som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.