onsdag 22 november 2017

Volvo v70 startar inte klickar

Inlägg av Sahara fre okt 17:54:02. Båda nycklarna testade, samma problem. Batteriet är nästan helt nytt. Just nu har jag den hemma för och testa hur den startar. Idag startade den på första försöket.


Motor startar inte - fungerande batteri!

Startmotorn klickar bara när man försöker starta bilen. För ca timmar sedan va jag ute och körde och den gick som vanligt. Jag körde ifs ganska hårt med den, sladde lite och så men det brukar jag göra ibland.


Nu när jag skulle starta den så knackade den bara till en gång när jag vred om nyckeln, drog tillbacka tänningen och försökte en gång till, samma sak . Idag när jag skulle starta min bil och köra hem från stormarknaden gick inte startmotorn. Fläkt, radio och halvljuset gick igång direkt men från motorn hördes bara ett klickande ljud som lät ungefär som när man använder körriktiningsvisaren fast i dubbla hastigheten. Kom ut en morgon och bilen klickade bara när jag tryckte på startknappen.


Körde bilen som vanligt dagen innan.

Har bytt batteri, ingen förändring. Någon som kan ha något tips. Den ena låser sig när den andra är öppen o virse. När vi sedan skulle köra iväg så startar inte bilen!


Det bara klickar i motorn! Väldigt snabbt dessutom. I takt med att de klickar så blinkar lamporna på bilen. Kom ut till bilen nu och skulle köra och handla och inget händer.


Ljusen, fläkten odyl fungerar men när man ska starta den händer ingenting. När man vrider om startnyckeln så klickar det någonstans ifrån motorutrymmet, kan inte lokalisera ifrån vart, men börjar fundera om det kan vara startmotorn? Kan den alltså vissa gånger funka, men inte andra gånger? Eller är det så att det kan vara nån kabel som lossnat vid tändningslåset, eller liknande?


Diskussion oBmw 120d startar inte i AutoPower Forum 1-Serien. Har varit och köpt en Vd-02:a! Startade vid köp, 5-ggr under färd hem samt gång efter hemkomst.


Gick ut dagen efter och skulle veva igång, tvärdöd! Fanns ström men jag tänkte att det kanske inte var tillräckligt så satte batteriet på laddning ett dygn!

Samma fel, klickar inte ens på starten. Med allt du kontrollerat och när du inte har nått liv alls nu när du ska starta bilen så skulle jag gå på att testa startmotorn. Kontrollera att du inte har nån kabel där som är oxiderad. En startmotorn är inga billiga grejer och dem är ganska lätta att göra en felsökning på innan du skaffar en annan.


Den startar inte , den går runt men ” hostar” bara till. Kolla säkringen och känn med fingret på reläet om det klickar till när du försöker starta. Om reläet inte klickar så kan du byta det själv, men att byta . Anser du att det inte ens är lönt att öppna motorhuven om din moderna bil inte startar direkt?


Då har jag prövat att knacka några gånger på tankluckan, om position identifierare fungerar inte , och efter det bilen har startad. Startar inte på morgonen, efter laddning och körning under dagen funkade det igen för att allt oftare vara stendött dagen efter. Vet inte riktigt om Landrover har ett startrelä eller var det sitter, men om det inte klickar då kan det va det som strular. Verkar mer som att motorn inte får soppa. Hör gärna av dej igen när verkstaden lokaliserat felet.


Hej Har en Vårsmodell -och som senaste tiden börjat krångla vid start. Jag vrider om nyckeln och alla lampor lyser men inget händer dvs motorn startar inte. Volvo VBi-Fuel Manuell -02. Får göra så flera gånger och inget händer.


Idag höll jag inne nyckeln och då till slut startade den men var svårstartad. Efter detta började en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.