tisdag 28 november 2017

Lägga plåttak på papptak

I två avseenden har emellertid takpapp, shingel och plåt två påtagliga fördelar: De är lättare att lägga och väger betydligt mindre än till exempel tegel. Väljer man att vid en renovering ersätta ett skamfilat papptak med plåttak , behöver man i bästa fall kanske inte ens ordna ett nytt underlag. Takplåten kan i de flesta fall . Fyra steg en detaljerad genomgång på hur du lägger tak.


I första steg genomgås hur du spikar råspont direkt på takstolarna, i det andra hur du klär in ett tak av råspont i underlagspapp, i det tredje hur du spikar strö- och bärläkt och i den fjärde och sista . Om det har gått hål eller bildats sprickor i papptaket, lönar det sig inte alltid att lägga om taket.

Du kan istället satsa på ett nytt tak av profilerad plåt. Det är en enkel, billig och praktisk. Priset blir till och med lite lägre än att . Har ett garage med pulpettak som idag är pappat. Pappen börjar bli gammal och jag vill lägga plåt på pappen.


Tänkte bara köpa vanlig billig korrugerad takplåt. Går det bra att skruva den direkt på pappen, ned i yttertaket eller måste jag verkligen läkat upp först? Eftersom plåten är korrugerad så tänkte jag . Montera plåttak direkt mot underlagspapp?

Läkt eller papp under takplåten? Leta på takstolarna och fäst läkten på varje takstol. När det är gjort lägger du en läkt mellan varje takstol. Rekommenderat är CC, från centrum på den första läkten till centrum på den andra skall avståndet vara 600mm. Bärläkt läggs vågrätt på taket ovanpå ströläkten.


Läs monteringsanvisning för just din plåt hur det ska . Skulle ett alternativ vara att lägga ett papptak ovanpå underlagspappen? Det går bra att lägga ytpapp på underlagspappen, t. Lägga om taket - tips om takomläggning - viivilla. Papptak kräver ofta mer underhåll än plåttak , men tänk på att det låter ganska mycket inomhus under ett plåttak när det regnar. Kan jag lägga nytt tegel- eller betongtak själv? Visst kan du göra jobbet själv, men inte ensam.


Att lägga takpannor är tungt, be några starka vänner hjälpa dig. När man lägger plåttak fungerar ofta äldre metoder bättre än nya. Det positiva med plåttak är att det är mycket lätt och är även enkelt att lägga. Detta är en stor fördel jämfört med exempelvis tegel.


Dessutom så finns det många tillfällen då man vid önskan kan lägga plåttak direkt på gammalt tak av papp eller shingel, utan att . Nu är det så många olika åsikter om detta med tak så nu undrar jag: min dotter ska lägga på nytt tak på en drängstuga och fick rådet av en byggvårdsintresserad man att man kunde lägga papptak , alltså underlagspapp först och ytpapp sedan, för och nackdelar?

Alltid något sa kärringen som hitta rävskit i . Takomläggning, byta tak, anlita takfirma eller takläggare - alla tips för bästa pris på plåttak , papptak , tegel, betong med mera. Vi tittar här närmare på vad en takomläggning kostar, både för. Undrar om man kan lägga plåttak direkt på det gamla papptaket eller måste de vara läkt under plåten. Frågorna är många - här får du svaren! Jämför exempelivs med papptak.


I somras lade jag plåttak på en bod som har papptak tidigare. Frågade en takplåtslagare om råd. Han tyckte det var onödigt med läkt under plåten. Letar du efter ett tak som är billigt och går snabbt att lägga ? Då är det ett papptak du ska ha.


Det förhållandevis låga priset, i kombination med att det faktiskt går ganska snabbt att lägga , har gjort materialet till ett populärt alternativ bland många småhusägare. Vid omläggning kan du lägga Trebolit Glaciär direkt på den befintliga taktäckningen. Lägg aldrig Glaciär direkt på träpanelen. Vi förordar då Trebolit Under-.


Ytpappen viks ner över trekantslisten. Då undviker du att ytpappens skarv kommer ovanpå un-. Gröna tak, miljövänligt tak av sedum. Takläggare i Södermanland.


Vi lägger gröna tak vilket består av en tunn sedummatta. Fördelarna med grönt tak: Sedummattan är underhållsfri. Temperaturvariationerna dämpas då mattan fungerar som isolering. Vi hett väder får det en svalkande effekt på hela huset.


Foto: Skellefteå museum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.