tisdag 28 november 2017

Östra älvsjöskogen

Hagmark i östra Älvsjöskogen. Skogen sträcker sig på båda sidor om stambanan, där den mindre delen, Östra Älvsjöskogen omfattar 3ha. I direkt anslutning till områdets västra gräns gick gamla Göta landsväg med anor före Stockholms grundande.


Ett större programarbete kommer starta för området Hagsätra parallellt med reservatsarbetet i området Rågsveds friområde. En groddamm skulle kunna genomföras inom ramen för eventuell kommande bebyggelse. Fram till 60-talet fanns större vattensalamander i området vid östra Älvsjöskogen där .

Klicka på bilden för att se fler foton från Älvsjöskogen. Skogen utgör en sammanhängande del av ett ekologiskt betydelsefullt område för biologisk mångfald som sträcker sig . Omrkärrsdammen ligger inom östra Älvsjöskogen i ett parti som ibland kallas ”Ormkärrsskogen”. Dammen är reproduktionslokal för vanlig groda. Enligt uppgifter har grodor och vattensalamandrar lekt i flera av de skogskärr som finns i skogsområdet sedan 80-talet.


Förbind västra och östra Älvsjöskogen. Foto: Theresia BrÂkenhielm. Jag är väldigt glad över att vi kommer inrätta naturreservat i både västra och östra delen av Älvsjöskogen.


Det här är en mycket värdefull skog och genom beslutet kommer både Älvsjö - och Hagsätrabor även framöver att få tillgång till skogens fantastiska natur, kommenterar Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd.

Reservatet avgränsas i östra delen av tågspåren och i västra delen av villakvarteren i Långsjön. I norra delen blir gränsen precis norr om Älvsjös gamla bollplan. Naturreservatet som omfattar den västra delen av skogen blir hektar. I nuläget äger Stockholms . Centerpartiet i Brännkyrka anser att det föreslagna namnet.


Patrik Slimane anser att det är fel att ge östra delen av Älvsjöskogen ett nytt namn, Hagsätraskogen. Han menar att om Stockholms. MITT I SÖDERORT LILJEHOLMEN. För miljörådet gäller det att bevaka detta och se till att östra Älvsjöskogen bevaras.


Exploateringen Östra Älvsjö stad hänger också samman med exploateringen av Årstafältet där ju staden redan beslutat att ta . Dels undrar de var namnet Hagsätraskogen kommer från: ” Östra Älvsjöskogen är ett välkänt och etablerat namn. Föreningen ser allvarligt på att Stockholm stad bytt namn på just det område som nu inte förslås ingå i naturreservatet. Västra Älvsjöskogen blir naturreservat och Östra Älvsjöskogen står inför en osäker framtid. Nu backar de rödgröna från vallöftet att göra hela Älvsjöskogen till naturreservat. Löftet att skydda hela skogen har devalverats till en ”förutsättningslös” utredning.


Detta ämne innehåller svar, har deltagare, och uppdaterades senast av Grodkollen - år, månader sedan. Visar inlägg (av totalt). I denna tråd behandlas allt som rör Ormkärrsdammen som ligger i östra Älvsjöskogen.

Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad vill skydda de mest värdefulla naturområdena och kommer därför att inrätta naturreservat i både västra och östra delen av Älvsjöskogen. Frågan om att göra Älvsjöskogen till naturreservat har diskuterats sedan tidigt 90-tal men nu kommer beslut att fattas av . Gömmarens östra vindskydd. Platsen där man väljer om man vill norr eller söder om Långsjön.


Markerad stig åt vänster leder mot norra Långsjön, omarkerad stig ät höger mot södra Långsjön, Den markerade stigen mynnar här, med bebyggelse mot Skärholmen till vänster. Fortsätt rakt över vägen här på . Snart gick partikamraterna i landstinget också ut och krävde ett totalstopp för nya .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.