fredag 21 november 2014

Exempel på dåliga annonser

Tack till alla som har skickat in dåliga annonser. Häng inte läpp om ditt bidrag inte finns med här. Skräckexempel på dålig reklam.


På sajten Retro comedy finns exempel på reklam där minst ett led i produktionen fallerat. Reklam bygger ju på värderingar, igenkänning, det rådande samhällsklimatet och andra föränderliga ting, men det är ändå svårt att tänka sig att dessa reklambudskap . Det finns ju hur många som helst men bara för att jag ska komma på någon så minns jag ingen.

Offentliga arbetsgivare pekas ut som dåliga exempel. Kritiska till offentliga arbetsgivare. Henrietta Stein på Arbetsförmedlingen och Monica Lingegård på Samhall. Annons för carlssonsstiftelse.


Det finns mycket dålig reklam, påfrestande, fånig, skrikig och ytlig. Men det finns också riktigt välgjord reklam, inte minst tryckt sådan. Sveriges Farmaceuter beklagar att en av affärsmodellerna försvinner på apoteksmarknaden när Apoteket AB stoppar franchiseverksamheten. Men avtalen har varit begränsande för franchisetagarna och det finns både bra och dåliga exempel på hur verksamheten bedrivits, enligt förhandlingschef Christer .

Ett mindre bra exempel är Pepsodent Sverige som var snabba att agera på Nelson Mandelas bortgång. Det var riskkapitalisten Fred Wilson, som har investerat i bland andra Twitter, Foursquare och Tumblr, som i ett tal riktade strålkastarna mot en ny form av annonser. Dessa beskrev han som en ”unik och naturlig del av upplevelsen” på sajten där de existerar. Som exempel nämnde han bland andra . Ett bra exempel på ett dåligt utmärkt reklaminlägg. Frågorna kring marknadsföring på nätet är som vanligt många och inläggen som bryter mot marknadsföringslagen är ännu fler och istället för att bara berätta . Hur lite får man skriva?


En kolumn kan handla om precis vad som helst. Det här är Gabriella Lahti och hennes kolumn vecka 6. Bankernas bolån – typiskt exempel på dåliga kontrakt. Alfred Nobels minne tilldelas Oliver Hart och Bengt Holmström. De får priset för sitt teoretiska.


Experterna nöjda: ”Trevligt att Finland får priset”. Dessutom är vi åter tillbaka i besväret med dåliga exempel. Sanna Rayman: God politik kommer inte ur dåliga exempel.


Under de gångna veckorna har ett dokumentärreportage . Blockeringen av dåliga annonser i Chrome träder i kraft februari nästa år, vilket bör gynna både de som använder och de som publicerar på webben. Tony Kankare, idag rektor på Stadsgårdsskolan och tidigare elev på högstadieskolan, har under dagen stött på mängder av reaktioner efter det tv-program som visades på Kanal på onsdagskvällen.

Programmet Den hemlige miljonären målar ut Råslätt på ett . Exempel på dålig tv och omdöme. Att sälja bil per annons är inte det lättaste. Den engelska tidningen Daily Mail visar tio exempel på usla bilannonser - så här ska du INTE göra när du vill sälja bilen! Särskrivning är jobbigt och ibland väldigt roligt.


Det var upprörda alliansledare som för knappt ett år sedan tvingades uppleva hur den dåvarande oppositionen stoppade en enskild del av regeringens budget. Butiksarbete är ett tydligt exempel på hur arbetsrättens försvagande påverkar den enskilda personen. Yrket, som tidigare framför allt bestod av att arbeta i butik, är nu ett renodlat säljyrke. I annonserna eftersöks någon som känner äkta passion inför säljandet. De sökande ska själv gärna konsumera, så att . Dåliga förpackningar ökar matspillet.


Tio procent av maten som slängs beror på brister i förpackningarna. Youghurt med skruvlock är ett exempel. Norrtälje tätort innebär att kommunen behöver ha god framförhållning i sin planering av platser inom förskola och grundskola.


Framförhållningen tycks dock inte vara så god som man skulle kunna önska. Ett ”bra” exempel på detta är den nya förskolan vid Brännäsgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.