söndag 30 november 2014

Nockbräda höjd

Höjd nockbräda i mm (räknat från undertakets spets). Läktavstånd Antal pannor Läktavstånd Antal pannor. Vinkelrännebeslag vid nock, 2. Kompletterande underlagstak, 5. Stödregel för vinkelränna, 7.

Anpassa nockbrädans höjd så att nockpannorna . Jag har lagt tak med Benders pannor enligt anvisningarna och håller nu på att lägga nockpannorna. Jag tog till i underkant med nockbrädan. Oavsett vilken typ av nockbräda du väljer, är det viktigt att den kommer på rätt höjd.


Tänk på att vid arbeten över två (2) meters höjd ska du använda fallskydd. Vid brantare tak- lutning minskas detta mått något, så att nockpannan täcker översta pann- raden ordentligt. För att få rätt höjd på nockbrädan , som bör vara minst mm bre lägger du ut ett par takpannor på var sida om nocken och provar sedan med en nockpanna, se bild 5. Du kan också använda vår justerbara nockbrädshållare, se bild 5.

Använd då mm eller mm bärläkt även som nockbräda. Nortegl använder nockanslutningspannor som översta pannrad. Dessa kräver att översta bärläkten är . För montering av plåtnock, se pro- duktblad på vår hemsida. Nockplanka: virke sort G4-eller bättre, tjocklek ≥ mm.


Lägg ut ett par takpannor på var sida. Det går att använda bärläkt som nockbräda med en nockbrädshållare. Nockbräder: virke sort G4-2. MOMIER rekommenderar att nockbrädan monteras på följande sätt: MonterTrig JV rockbrāda,.


Det optimala är att nockpannan vilar både på nockbrädan och på takpannorna. Det är bättre att nockpannan ligger på takpannorna vid nocken, än att den ligger och . För att tabellen nedan skall kunna följas, använd en nockbräda med bredd. C-måttet är avståndet från sida nockbräda till överkant övre bärläkt). Monteringsanvisning för Carisma plåtnock, . Ventilationsintag vid takfot: Motsvarande till min mm fri spalt.


Evakuering av ventilationsluft vid nock: Motsvarande till min mm fri spalt. Se även Monier Roofings monteringsanvisningar för taktegel.

Alla mått och angivelser i detta produktblad . Utförande av valmade nockar. Ersätter traditionell nockbräda. Universalhöjd som passar alla taklutningar upp till grader. Fågelband för montering på bärläkt vid takfot. Självhäftande tätningskil av elastiskt Polyurethanskum.


Tätar mellan takpanna och plåtbeslag. Fyra steg en detaljerad genomgång på hur du lägger tak. I första steg genomgås hur du spikar råspont direkt på takstolarna, i det andra hur du klär in ett tak av råspont i underlagspapp, i det tredje hur du spikar strö- och bärläkt och i den fjärde och sista .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.