tisdag 25 november 2014

Sveaskog prislista

Vill du sälja virke till Sveaskog ? Här kan du ta del av aktuella virkespriser. Du kan också kontakta din lokala virkesköpare. Aptering kan komma att anpassas till mottagande sågverks önskemål.


Betalning för klentimmer utgår med vid tillfället överenskommet pris mellan virkesköpare och säljare.

För leveransvirke gäller särskilda diameterbestämmelser. Priserna i prislistan gäller fritt plantskola eller våra plantterminaler. Kontakta lokal virkesköpare. Vid större volymer begär offert. Orderbekräftelse är bindande för köparen vad gäller pris och kvantitet.


Massaved och bränsleved. Vilken prislista som är bäst beror på skogen man säljer: medelstam, trädslagsblandning och kvalitet.

Samma prislista kan göra den ene skogsägaren till vinnare och den andre till förlorare. SKOGEN har gjort ett lokalt nedslag och jämfört prislistor från Weda Skog, Sveaskog och Mellanskog i Värmland. Sveaskog belönas med det internationellt prestigefyllda priset Forestry SAG Award (Special Achivements in GIS) för IT-lösningen Skogsvårdsportalen.


Syftet med projektet är att digitalisera skogsvårdsflödet vilket sparar tid samtidigt som det blir bättre ordning och reda. I Härjedalen höjer Sveaskog jaktarrendena med två hundra procent. Det gör att många jägare inte längre har råd att jaga. Jag har ha som arrenderas ut för 450:- året är detta rimligt har själv ingen aning det har bara rullat på.


SCA och Sveaskog betalar bäst för talltimmer i länet. Holmen har en prislista för länet och betalar 38kronor för talltimmer i Västerbotten och är marknadsledande prismässigt när det gäller grantimmer i länet, 37kronor. Norrskog, som har en prislista för hela sitt verksamhetsområde, följer därefter med 37kronor . Möjligheten att arrendera en sjö eller en tjärn av Sveriges största markägare Sveaskog finns sedan många år tillbaka.


Sveaskog är Sveriges största skogsägare och säljer timmer, massaved och biobränsle, gör. Men de stora vinsterna har kommit till ett högt pris. Syftet med tidningen är att öka kunskapen om Sveaskogs roll och verksamhet och om deras betydelse som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.


Mediakraft reserverar sig för eventuella ändringar.

Så får han skogen att må bättre. Norrköping Det tar några sekunder. Sedan ligger den nyss resliga tallen prydligt uppkapad i jämnstora bitar i det frostnupna blåbärsriset. Holmen gallrar sin skog för att den ska växa och må bättre.


Utvecklingen fram till Sveaskog -domen har enligt min tolkning skett på bekostnad av rättsfrå- gans förutsebarhet. Sveaskog kan inte ta över entreprenörernas arbetsgivaransvar, säger Karin Ericsson, personalchef, och Anders Johansson, personalspecialist på Sveaskog. LOTS Group AB och Sveaskog inleder ett samarbete där LOTS ansvarar för transportledning av rundvirke från Sveaskogs avverkningsområden i södra Bergslagen (av Sveaskog benämnt ”Team Askersund”), från och med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.