tisdag 25 november 2014

Stegar och arbetsbockar

Här finns regler för användning, konstruktion, certifiering och märkning. STEGAR OCH ARBETSBOCKAR. Arbetsmiljöverkets föreskrifter om stegar och arbetsbockar samt allmänna råd om tillämpningen av föreskrifterna.


Stegar och arbetsbockar. Undersökningar i Sverige och utomlands visar att olycksfall vid användning av stegar är mycket vanliga. De vanligaste olycksorsakerna är att stegen välter, glider på underlaget eller går sönder under användning.

När det gäller arbetsbockar är material- och eller konstruktionsfel en vanlig orsak till . Dessa föreskrifter gäller bärbara stegar och arbetsbockar. De gäller inte stegar som är fast monterade eller som . En del av föreskriften handlar om att stegar och arbetsbockar skall var typkontrollerade och märkta. Förutom standarder finns det föreskrifter.


För stegar och arbetsbockar gäller AFS . Väl underhållna och utan skador). Märkta med tillverkarens eller importörens namn samt tillverkningsår och typbeteckning). Bestäm- melserna i 10–§§ om användning av stegar gäller dock i .

Handla prisvärda produkter snabbt och enkelt i vår e-butik. Olycksfall vid användning av stegar är mycket vanliga - stegen välter, glider eller går sönder. Produktnamn: Biltema stegar. För bockar är material- och konstruktionsfel vanligaste olycksorsak.


Många svåra olyckor händer vid användning av stegar. Föreskriften gäller endast bärbara stegar och arbetsbockar. Viktigt att tänka på är att stegen . Vi marknadsför de ledande märkena och hjälper dig att finna en lösning som du blir nöjd med. Allt från enkla produkter till specialanpassade specialkonstruktioner i aluminium och syrafast stål. Skeppshultstegens bärbara stegar är typkontrollerade enligt SP:s certifieringsregler.


Detta innebär att de är provade och granskade och uppfyller . Rutinerna gäller bärbara stegar och arbetsbockar. Utförande och typkontroll. Vi har fått möjlighet att lämna synpunkter på föreskriften i samband med den omprövning ni gör.


Utifrån de frågor ni ställer till oss vill vi framförallt framhålla följande:. Lokala avvikelser i sortimentet kan förekomma. Vi erbjuder stegar och bockar från Zarges och Eurostar. De är säkra och stabila, och passar bra på ställen där man har mycket förvaring som man behöver nå ofta, till exempel i stall där det ofta hänger redskap på väggarna.


Här under hittar du arbetsbockar i olika modeller och material samt i olika höj för att passa till alla tänkbara tillfällen.

Här hittar du även avlastningsbockar . Standardsortering, Sortera efter mest sålda, Sortera efter högsta betyg, Sortera efter nyhet, Sortera efter lägsta pris, Sortera efter högsta pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.