torsdag 27 november 2014

Sälja saker på facebook

Du kan sälja saker i grupper där köp- och säljfunktionen är aktiverade. Du måste vara admin för en grupp för att aktivera eller inaktivera köp- och säljfunktionen. Läs mer om Allmänt om gruppadministration.


Får man använda facebook till att marknadsföra och sälja produkter och tjänster? För vissa skaffar många vänner och säljer öppet i sina utlägg. Så här fungerar tjänsten.

Funktionen heter Marketplace och har nyligen lanserats. Det är ingen nyhet att det köps och säljs saker. Fanny Peters och Mikael Olofsson, Stockhol– Ja, eller vi var det när vi bodde här i Umeå. Vi ville se om det gick att hitta fina möbler. När vi sedan flyttade härifrån så skänkte vi bort bokhyllan och kunde sälja både sängen och skrivbordet i samma grupp.


Nu rider företaget själv på vågen – och lanserar ”Marketplace”. Den nya funktionen innebär att det har dykt upp en ny x22sellx22-knapp bredvid posta inlägg-knappen och väljer. Sara Kamel, i Hägersten utanför stockholm med en del av sina ”facebookfynd” som består av allt från gamla möbler som hon målat eller klätt om till saker och kläder till den väntade bebisen.

Senast jag sålde saker med min flickvän så fick vi ihop minst 1euro på bara några dagar, säger hon. Det vill säga lokala grupper där man kan köpa och sälja begagnade saker men även ibland nya produkter, om än på hobbynivå. Blockets stagnerade tillväxt i anonser kan mycket väl bero på denna ökning av köp och sälj i sociala medier.


Eller känner du att du hellre spenderar tid på typ Blocket eller Tradera? Då kanske Marketplace kan vara intressant för dig. Oj, det är många, en gång bytte jag till mig löshår mot en brödrost. Ett ännu roligare byte var en frys mot lite hembakt fikabröd.


Vilka problem dyker man på? Folk som inte dyker upp på avtalad ti det är väldigt vanligt att vi får klagomål på det. Vill man sälja dyrare saker ska man göra det på Blocket. Näst på tur: köp och sälj.


Tusentals nya annonser läggs upp dagligen och du kan vara säker på att hitta något du gillar: nya eller begagnade kläder, secondhand- skor, märkeskläder,. Retroinspiration- kläder, möbler och hem. En härlig grupp för retroinspiration.


Passar dig som vill visa upp ditt eget eller njuta av andras fina retrohem. Maria Lun är konsumentvägledare på . Mycket av det vi människor säger till varandra, om det är i text eller med rösten är kontextuellt. Ett ord kan betyda flera saker.

Marketplace kommer att finnas som en egen ikon i Messenger där användarna kan söka efter produkter per kategori eller geografi samt lägga upp egna saker att sälja. Betalningslösningen kommer . Information om försäljning på internet. I reglerna för gruppen står det att bud är bindande. Då är min fråga, gäller det även juridiskt?


Hej och tack för din fråga! För att ett bindande avtal ska uppstå krävs att en part erbjuder eller lovar något (anbud) . Köp och sälj -grupper på sociala medier där privatpersoner säljer saker till varandra finns överallt. Till exempel gruppen Köp och sälj i Växjö. Men vad gäller egentligen när man använder sig av sådana grupper?


Men då är företagen i USA eller på annan ort och därmed så går det inte att applicera till Sverige alls. Samt det som säljs i dom där spelen har egentligen ingen kostnad för företaget förutom det .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.