fredag 28 november 2014

Skogligt basår 2017

Info till dig som blivit antagen. Efter kursen gick hon skogligt basår i Värnamo och studerar nu på Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Nu startar Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, en ny utbildning, skogligt basår , bland annat med tanken att bredda sökandeunderlaget till skogsmästarprogrammet i. Antagningspoängen för urvalsgruppen BF var 0. Förslag till riksdagsbeslut.

Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att se över möjligheten att utöka antalet platser på skogligt basår och tillkännager detta för regeringen. Skogen har en viktig roll för sysselsättningen och ekonomisk tillväxt i Sverige. Av svensk industris sysselsättning, export, . Jällaskolan ligger strax utanför Uppsala längs vägen mot Östhammar.


Skolan erbjuder framförallt gymnasieutbildningar i form av jord- och skogsbruk. Men här ligger även det skogliga basåret , basåret är en skoglig grundutbildning som drivs av SLU. Den är ämnad för de som har ett intresse för skog och .

Utbilda sig till Skogsmästare? Så sant som det är skrivet ovan har jag avslutat ett av fyra kapitel. Jag skulle nog inte vilja påstå att jag är Skogsmästare nu. Däremot är det kul att leka med den tanken.


Sveriges Lantbruksuniversitet startar nu skogligt basår i Värnamo som ska ge behörighet till skogsmästarutbildningen i Skinnskatteberg. Syftet är att bredda sökandeunderlaget till skogsmästarprogrammet, till exempel när det gäller kön och etnisk bakgrund. Den som har gymnasieutbildning men inte är behörig kan gå ett skogligt basår för att kvalificera sig för skogsmästarprogrammet och ett naturvetenskapligt för jägmästarprogrammet.


En jägmästare är specialist på skog, natur och skogsbruk. Skogligt basår startar i Värnamo. Den femåriga utbildningen ger en stor och bred kompetens och . En positiv faktor i sammanhanget är att man fått utöka antalet platser till i höst vilket innebär högre statsbidrag. Vi vet att vi kommer fylla dessa platser eftersom vi har sökande, säger Stejmar.


I framtiden tror han att det vore bra att starta en ny, förberedande utbildning i form av ett skogligt basår. Studierna på skogligt basår omfattar de grunder som behövs för att sköta skog, alltifrån att skapa ny skog, vårda den och slutligen avverka den med sikte på att åter få ny skog. Deltagarna får lära sig att utföra det praktiska arbetet i skogen på ett effektivt och säkert sätt.


I detta ingår att hantera röjsåg, motorsåg och även att.

Tre års studier på Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg, med minst sex månaders arbetslivserfarenhet eller ett skogligt basår som grund. Det är vad som gäller för att sedan få titulera sig skogsmästare. Anna Dahlin, som själv är student på skolan, rekommenderar utbildningen till alla som är intresserade av .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.