onsdag 26 november 2014

Planlaser användning

Planlasern gör det väldigt enkelt att jämföra höjder med stor noggrannhet. Instrumentet sänder ut en horisontell laserstråle 360°. Mottagaren som man fäster på en mätsticka indikerar när laserstrålen träffar och visar om man är över eller under strålen och på så sätt kan man jämföra och . Topcon 2LS RL-H3D Taurus är en kompakt och robust rotationslaser anpassad för horisontella.


Bosch Planlaser GRL300HV.

En mycket enkel Avvägningslaser, en knapptryckning så är du igång! Denna kan användas både för vertikala och horisontella utsättningar. Lättanvänd tack vare en knapp per funktion och självförklarande display . Dock måste du räkna ut manuellt hur stort ditt.


Leica Planlaser 6m mottagare Basic. Räckvidd i diameter 600m med Rugby Basic mottagare. Jag köpte en beg roterande planlaser innan jag började bygga mitt hus och det var det bästa köpet man har gjort !

Hobbylasrarna har inga mottagare och kan därför inte användas utomhus på längre avstånd än en halvmeter och de flesta hus är ju större. Avvägning eller nivellering är en metod för att mäta den relativa höjdskillnaden mellan två eller flera punkter i landskapet. Om någon av punkterna har en känd höjd kan man även beräkna punkternas absoluta höjd över havet, den ortometriska höjden, H. Den person som genomför nivellering kallas ibland nivellör. Det är INTE tillåtet att - utan tillstånd - kopiera bilder eller texter från Byggipedia. Läs här om vad som gäller användning av innehåll från Byggipedia: Upphovsratt och källor.


Ange alltid tydlig källa! Du är alltid välkommen att kontakta Byggipedia. Manuell lutningsfunktion finns som . Kostar inte många kronor (i sammanhanget) att hyra en planlaser på tex Cramo. Fast under den tiden det tar att åka och hämta lasern så har man redan hunnit mäta klart med slangpasset.


Speciellt i fall som detta då det inte verkar vara millimeternogrannhet som krävs. Planlaser RL-H4C Topcon Planlaser från TOPCON som uppfyller alla de krav som ställs på en byggarbetsplats. Nu förenklas ditt arbete med den utökade räckvidden till imponerande 8meter i diameter.


Lasern är självnivellerande med en manuell lutningsfunk.

Batteriet kan också laddas separat med eget laddjack, lasern kan i mellantiden användas med alkaliska batterier eller ytterligare laddbar pack. Jämför priser på Topcon RL-H4C, läs recensioner om Topcon Elverktyg. Använd vår tjänst för att göra det bästa köpet av Topcon RL-H4C. Rotationslaser för utomhusjobb.


Topcon RL-H4C planlaser - komplett paket med nya mm mottagaren i gruppen Maskiner. Enknappsmanövrering och självförklarande displayer. Självnivellering om (± 5°) vid horisontell användning. Automatisk stötvarningsfunktion förhindrar nivelleringsfel på grund av vibrationer eller skakningar. Robust skyddshölje, IP56.


Dessa produkter säljs på uppdrag av Ramirent som är ett av Sveriges största hyrbolag för maskiner. Objekten är tidigare uthyrningsobjekt som har kontrollerats regelbundet av Ramirents tekniska depåpersonal. Geofix har allt du behöver som mätutrustning och mättillbehör för mätingenjörer, mättekniker och utsättare. Vi har även verktyg, spadar, mätpunkter, libeller, markeringsfärg, stativ, handrengöring m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.