onsdag 26 november 2014

Vridmoment skruvdragare

Hej, Jag har sett att det finns batteridrivna skruvdragare med allt från ~till ~1Nm vridmoment. Frågan är nu hur stort vridmoment man behöver. LÄS innan du frågar om skruvdragare. Vridmoment för DeWalt XR (18v)?


Jämfört med en borrmaskinen har skruvdragaren ett lägre varvtal och högre vridmoment. Effektiviteten i din maskin är en kombination av volt, amperetimmar, varvtal, vridmoment och design.

Två maskiner med samma amperetal får helt olika resultat när det gäller att dra i skruv, vilket vårt test visar. Alla skruvdragare i testet kan användas till borrning och två av dem, Biltema CD 18P och Toolcraft . En schysst skruvdragare är guld vär oavsett om du ska skruva ihop kvarterets största altan eller bara hänga upp tavlor. Den klarar att leverera ett vridmoment på Newtonmeter.


Kunde lika gärna kallas för kraftmoment. De flesta av oss ha nog hum om att maskiner med höga Watt-tal drar mer ström än sådana med låga Watt-tal. Många skruvdragare har två växlar, där den lägre hastigheten har bättre vridmoment.


Med hjälp av olika momentlägen kan du dra i skruvarna lagom hårt, även om skruvdimensionerna och materialets motstånd varierar.

Av tolv testade maskiner har sex ett extra batteri. Alla utom Meec har förvaringsväska i . Smidig, enkel och bra skruvdragare från Ryobi som passar utmärkt för hemmafixaren. Det är först när man borrar i tuffare material som skillnaderna mellan en billig och dyr skruvdragare blir tydliga, visar Testfaktas laboratorietest. Det känns lite som att man har anpassat testet efter Dewalt eftersom man till och med beklaga att de bästa maskinerna är för starka (har för hög vridmoment ). Det vanligaste är en chuckvidd på mm. Det finns även ett specialläge för borrning.


Li-lon, Litiumjonbatteri, har samtliga av skruvdragarna. Fördelen är att de inte laddar ur sig själva och är lättare än de äldre, numera förbjudna, NiCd-batterierna. Styrka kallar vi det som vanligtvis benämns vridmoment och räknas i Newtonmeter, Nm, och är ett mått . Batteri: Ah Spänning: 18v. Belysning: LED Medföljande batterier: 2. Kommentar: Bäst i testet.


Har alla de funktioner som kan kan begära av en komplett skruvdragare. För att effektivt borra ett hål krävs att skruvdragaren kan snurra borren på höga varvtal, och för att skruva i en skruv behövs stark kraft i form av ett högt vridmoment. För att försäkra dig om att du skaffar dig en bra maskin är det därför en bra idé att först rådfråga ett test eller två!


Jag kan allt om skruvdragare. En slagskruvdragare slår inte axiellt, dvs.

Det betyder att den inte är till för att borra . Bosch 36V 4Ah GSR V-LI Skruvdragare. Kraftfull skruvdragning med sladdstyrka - över 6gånger. Vid extremt höga vridmoment finns det modeller som rycker så kraftigt att de kan orsaka olyckor vid oförsiktig användning, såsom skadade handleder. En skruvdragare med extremt högt vridmoment måste därför vara välkonstruera för att undvika negativa konsekvenser.


Idag är den vanligaste spänningen för batteridrivna . Hos Clas Ohlson hittar du skruvdragare för små och stora projekt, för nybörjare och proffs. Skruvdragaren är oumbärlig i varje hemmafixares verktygslåda och kommer till användning i de flesta projekt – allt från renovering till att skruva trall och bygga friggebod. Vare sig du letar efter en lite enklare maskin eller en kraftfull . OK, men såvitt jag kan erinra mig, så har jag inte sett någon uppgift om vridmoment på någon förpackning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.