torsdag 20 november 2014

Sveriges största gård

Den äldre byggnaden hade sex flyglar, fyra. Flera av dessa bedriver ekologiskt jordbruk och odlar också sitt eget foder ekologiskt. Bland de största mjölkproducerande gårdarna och jordbruksföretagen märks bland annat: Namn, antal kor. Världens största gård till salu. Ivolga, världens största växtodlingsproducent, är nu till salu med miljoner hektar åker i Ryssland och Kazakstan.


Den nya sammanslagna arealen lär placera Stora Markie som ett av Skånes största lantbruk.

Stäringe Säteri, bilden, är värt cirka 1miljoner kronor. Enligt flera bedömare i mäklarbranschen spås antalet försäljningar av större lantbruksobjekt öka. De båda arrendatorerna driver Stora Ek med tillhörande gårdar i ett nybildat driftsbolag, Skaraborgs Drift AB. I dagsläget odlas hela arealen på Stora Ek med tillhörande . De hundra största markägarna äger en fjärdedel av Skåne.


Mellby Gård Jordbruks AB med jordbruksmark i Hässleholm. Hemnet visar just nu upp flera lyxiga och dyra gårdar. Många miljongårdar är vackra herrgårdar, andra har enorma tomtytor och är tjusigt renoverade invändigt.

Bläddra dig vidare för att njuta av gård efter gård. Det är inte ovanligt att gårdar drivs vidare i släkten, generation efter generation. Så är dock inte fallet med Ogestad Egendom. Bröderna Jonsson är uppvuxna i Åtvidaberg, där deras föräldrar arrenderade en mjölkgård.


VÄLKOMMEN TILL STORA SUNDBY. Mitt i natursköna Södermanland ligger sagolika Stora Sundby Slott och speglar sig i Hjälmarens vatten. Godsets historia sträcker tillbaka till medeltiden då en försvarsbefästning anlades på platsen. Slottet och gården är i allra högsta grad levande och slottsparken är öppen året om för . Kung Carl XVI Gustaf, som utöver det årliga apanaget på 1miljoner, ska ha tagit emot miljoner i gårdsstöd för sin gård i Sörmlan som han arrenderar av staten.


Här finns en fin samling av svenskt konsthantver. Utgångspriset är 1miljoner kronor vilket kan jämföras med det näst dyraste objektet på bostadssajten, en gård i Vadstena, som ”bara” kostar miljoner . Bilden visar den vackra dricksfontän som fanns på Kungsholmens folkskola. Intressanta specialprovningar med mat . Flera döda och avmagrade djur hittades tidigare i maj på en gård i Arlandatrakten. Nu utreds fallet och det är det största djurärendet någonsin för länsstyrelsen.


Sveriges största privata slott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.