måndag 22 december 2014

Bocka plattjärn

Här får du lära dig bocka i skruvstyvket och böja i böjöglan. Save money on expensive fittings. Hur du spänner fast i skruvstycke, böjer runt rör och använder.


Med Verktygsbodens bock för fyrkantsprofiler och plattjärn spar du pengar, tid och arbete. Denna rörbock är ett perfekt hjälpmedel för att bekvämt böja.

Ingen direkt verktygsfråga per se men jag antar jag behöver några specifika verktyg för att böja ett plattjärn längs den svåra ledden. Förslag på enkelt hyllplan som inte böjer sig? Hur böja till ringar av armeringsjärn? Jag tänker på de som finns på marknaden för ca 100mm breda plattjärn att bocka. De är inte av små dimensioner.


Men din fråga var inte vad som var vad utan hur göra. Billigast tror jag du gör följande men då med lite större plåtstöd OBS se till att göra långa stöd i underlaget. Det blir ofta snett när man .

Hur stor kraft (röd pil) klarar plattjärnet innan jag får en plastiskt deformation, dvs att det bockas? Plattjärnet (lila) är 100mm brett och 10mm tjockt, kraften påverkar plattjärnet 150mm upp från översta svetsfogen mellan plattjärn och den rektanulära . Hej, Tänkte bygga en enkel kantpress för att bocka plattjärn max 10x100mm. Med en domkraft och lite järnbitar så. Om man hänger denna på sidan av svetsbordet att bara överdelen sticker upp är den ur vägen.


Kniven ska man kunna vända för att kunna bocka . Ska du bocka plattjärn till krokar, lampett eller något annat? Ska du tillverka en ljushållare eller skål i metall kan du titta här. Här ser du hur man tillverkar en ros av plåt. Ytor utsatta för slitage har en hårdhet av HRC.


Dynans spårbredd: mm. Bockverktyg för plattstål att använda i hydraulisk verkstadspress som gör din press till en bockmaskin. Erforderlig presskraft för plattjärn . Bockverktyg för 4-k rör och flatstång.


Stansens spetsradie: mm. Perfekt hjälpmedel för att bekvämt böja fyrkantiga och rektangulära rör och plattjärn.

Böjning sker med hjälp av en rulle och vev som levereras med maskinen. Bygger du en 40cm djup hylla till uppslagsverk och fyllda pärmar får du nog ha många konsoler per hyllmeter annars böjer de sig. Bäst är att sätta förstyvningsfjädrar på konsolerna, alltså ett järn i graders vinkel mellan konsolens ben. Beskrivning: Vi ska eventuellt investera i en bockmaskin för att bocka plattjärn som är mm tjock.


Den skall klara av att bocka mm plåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.