måndag 29 december 2014

Trafikolyckor

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gjort i samband med exempelvis trafikolyckor , rån, inbrott och bränder. Det var sent på torsdagskvällen som ett antal fordon hastigt tvingades väja på Enorr om Lund efter att en soffa rasat… januari NYHETER. Lastbil har vält med frätande ämne.


En lastbil med frätande ämnet järnkloridlösning i lasten har vält på Ei höjd med Trolle Ljungby. Trafikolyckor på E– ”Mycket halt väglag råder”.

En bil har kört in i mitträcket på Ei norrgående riktning i höjd med Bergby i Gävleborg. Dessutom har en olycka inträffad i höjd med Testeboån. Vid Glamsen voltade en bil och landade på taket och vid Främlingshem har en lastbil lastad med fisk kört i diket. Sveriges ledande mediesajt - SvD.


Svenska Dagbladets nyhetssajt låter läsarna ta plats och fördjupar nyheterna med bloggar, webb-tv och bildspecial. Farligt att köra med mycket snö på biltaket. Hör du till dem som vintertid kör omkring med ett tjockt lager snö på biltaket?

Det kan vara farligt, både för dig och dina medtrafikanter, säger kontaktchef Tapio Heiskanen på Trafikskyddet. En varg tittar fram bakom en sten i en snöig skog. Vi människor är skapade för att gå och springa. Att köra bil är onaturligt för oss, eftersom hastigheten är mycket hög ( jämfört med att gå) samtidigt som vår kropp inte klarar av de smällar som vi utsätts för om vi krockar.


På juldagseftermiddagen inträffade flera trafikolyckor mellan Söderhamn och Gävletrakten. På Kustvägen i Söderhamn åkte en bil av vägen. Det som oroar mest är den kraftiga ökningen av trafikolyckor.


Olycksboken : statistik och fakta om trafikolyckor - Hur trafiksäker är din kommun jämfört med andra? Ett mått på det är antalet dödade och svårt skad. Tre skadade i trafikolyckor. Inom loppet av en halvtimme inträffade två singelolyckor i Gimo. Tre personer fördes i ambulans till sjukhus.


Den första olyckan ägde rum på Björkvägen vid 23-tiden på lördagskvällen. Enligt Storstockholms räddningscentral rörde det sig om en . Många passagerare skadades när turistbuss krockade med träd på Mannerheimvägen.

En turistbuss har kört av vägen och krockat med ett träd på Mannerheimvägen, uppger polisen. Trafiken norrut har stockat sig på grund av olyckan. Flera döda i trafikolyckor efter kraftiga snöfall.


Det är en svart trafikdag i dag. Två olika dödsolyckor där lastbilar varit inblandade har inträffat till följd av halka och snöovädret. SMHI har utfärdat en klass 1-varning och varnar för att snön kommer att falla med ny kraft under morgondagen. Både bussar, lastbilar . Två trafikolyckor inträffade på Epå morgonen.


En olycka inträffade i Robertsfors kommun och en i Skellefteå kommun. Det finns inga uppgifter om personskador vid olyckorna. Ei Västernorrland har det inträffat flera trafikolyckor på morgonen. Det handlar om avåkningar och singelolyckor.


De tre vanligaste olyckstyperna är fallolyckor bland fotgängare, upphinnandeolyckor för motorfordon och singelolyckor bland cyklister. Räddning i trafikolyckor. Till trafikolyckor räknas olyckor som sker på väg-, vatten- , och i flygtrafik.


Vägarnas skick förbättras . Trafikverket, Polisen och Länsstyrelsen i Västerbotten vill nu gemensamt uppmärksamma problemet med trafikolyckor som orsakas av felplacerad stödutfodring av rådjur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.