onsdag 24 december 2014

Tvätta mexitegel

Mexitegel ger så gott som en underhållsfri fasa men ibland blir det nedsmutsat. Det är tegelytan och inte fogarna som missfärgas av saltutfällningar. Alltför hård behandling kan skada fogarna.


Ibland rekommenderas saltsyra för tegeltvättning. Använd aldrig sådan utan sakkunniga anvisningar.

Tegel kan dra åt sig tvättlösningar. Tvätta aldrig tegel i solsken eller när det är risk för frost. Har ett hus med mexitegelfasad och funderar på att måla om alternativt tvätta den och en fundering uppstod.


Finns det något bra medel man kan använda. Rengöring av tegelfasad! MÅLA TEGLET studiokarin. Och dels för att vitt tegel blir lite smutsigt med tiden, lite svartprickigt. Men tegel faller inte alla på läppen, det är lite tråkigt och har ofta smuts som lagt .

Tvätta Mexitegel - företag, adresser, telefonnummer. Jag och min arbetskompisar hade en liten diskussion om mexitegel , om hur och varför byggnadsmaterialet blev så populärt under tidigt - tal. Enligt mig var mexitegel en konsekvens av svenskarnas allt mer fritid som för vissa brukades till charterresor. Sydeuropa och dess ljusa byggnader måste ha satt . Du behöver inte få dig en chock när din tegelfasad eller tegelmur börjar få vita fläckar.


Det är absolut inget fel på ditt tegel och därför behöver du inte få panik. Vanligtvis är det vattenlösliga salter. Dessa salter har avlagrats till ytan från murverket och din tegelfasad blir vitfläckig som . Alger och mögelsvampar har svårare att få fäste på tegel.


Var försiktig med starka rengöringsmedel om teglet blivit missfärgat, exempelvis av växter. Försiktig rengöring med såpa brukar fungera bra. I samband med husköpet anlitade vI Anticimex för besiktning, och de rekommenderade oss att ta bort detta.


Nu är frågan hur vi ska göra det på bästa sätt? Tvätta därför hela ytan och skölj mycket noggrannt. Oöppnad förpackning kan förvaras år. Vi använder miljövänliga kemikalier när enbart vatten ej räcker.


Första dagen går åt till att tvätta väggen, andra dagen till att skrapa bort lös färg.

Att måla tegel innebär ungefär samma procedur som att måla trä. Kontrollera så att fasaden är fri från mossa, ta bort spindelväv och damm före . Hus i mexisten exploderade i popularitet på talet. Men plötsligt svalnade intresset. Tillverkare av stenen gick i konkurs.


Ditt namn ( obligatoriskt). Din e-post (obligatoriskt). Det finns säkert andra sätt att göra rent tegelstenar på men den här metoden fungerade bra för oss och har gett vårt tegel mer livfullhet.


Nästa steg är att ta hand om fogarna som på vissa ställen behöver knackas bort och bättras på. Därefter har vi färdiga och vackra inramningar till våra ytterdörrar. Hade tänkt börja tvätta fasaden nu medan lillen sover där inne men nu när jag läser på förpackningen (biokleen fasadtvätt proffs) så står det att man ska använda en lågtrycks-spruta el kempåläggare att applicera med och tvätta bort med högtryckstvätt.


Kan man applicera med svamp tror ni . Planen är att knacka ner all puts nu när de gamla golven åker ut. Det är inte kul att sopasopasopa putsbruk och få dammlunga och grus i munnen och. Känns ju inte som att jag stoppar ner en disksvamp i saltsyralösning och gnuggar runt.


Nja, på riktigt insotad tegel funkar inte såpa. Gå till en färgbutik eller liknande och fråga efter rengöringsmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.