torsdag 25 december 2014

Lära sig läsa spel online

Sebran är ett datorprogram som hjälper barn att lära sig läsa och räkna. Programmet är helt gratis, men man måste ladda ner det på en dator med operativsystemet Windows för att det ska fungera. Taggar: datorprogram, förskolan, gratisprogram, lära sig läsa , matematik, ordförrå språkinlärning, svenska . Spela spel inom ämnet Svenska.


Vi har just nu roliga gratis spel i detta skolämne.

Alla Svenska- spel spelas online. Det hade varit ännu bättre om ni hade ett programm med bokstavsljud vilket är bra för barn som ska lära sig läsa. Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan.


Klicka på bilden för att ladda hem Minisebran. Svenska för invandrare, men kan även fungera som övningsmaterial för barn som lär sig att läsa. Här hittar du appar som stimulerar och tränar barns läs- och skrivinlärning.


ABC- spelet är en app från svenska företaget Optimates.

Appen börjar med att man skall samla ihop ett antal bokstäver. En barnröst berättar vilka . I Modingarna och alfabetet får barn genom en interaktiv pekbok och olika korta filmer lära sig en helt ny alfabetsramsa. Att ljuda är en förutsättning för att lära sig läsa , säger Christina Lundberg. Tecknade figurer tar barnen med på en resa där det gäller att lyssna och lära sig så många ord som möjligt. Spelet äger rum i en stad som heter Duffton.


I början handlar det om . Totalt förnyade Lolas ABC-party ger dig många timmars underhållande inlärning med Lola och hennes vänner! Viktiga funktioner i spelet : - Lärande spel : Lär barn . För att göra en egen ordlista skapar du en textfil i . Kom ombord på lärandetåget! Lolas Alfabetståg har tagits fram speciellt för - 7- åringar och är ett garanterat sätt att få dina barn att komma tillbaka och förbättra sin läsförmåga!


En pedagogisk global bästsäljare finns nu tillgänglig i en komplett svensk version. Röstvägledning på svenska hjälper och underhåller dina barn i . Barnet hör orden och bokstäverna. Barnet drar bokstäverna till rätt plats och får positiv uppmuntran.

Gratisspel med alla bokstäver och många ord. Ett svenskt bokstavsspel. Har du ett barn som håller på att lära sig läsa ? Det är ett roligt spel där . Genom att spela trugs tillsammans ger du ditt . I Sebran finns övningar för dig som håller på att lära dig läsa , skriva.


Bokstavsträning och alfabetet. Lär dig mer om våra grannländer i Norden, här finns både fakta och interaktiva övningar, du kan tex spela spel och testa dina kunskaper i norska och danska. Geografi: Seterra, ett geografiprogram där man . Här har vi samtal de spel som vi tycker kan användas i pedagogiskt syfte. Låt barnen uppleva hur roligt det är att lära sig genom sällskapsspel. I appen Lära läsa är läsförståelse på meningsnivå i fokus.


Följ charmiga karaktärer som t ex ormen Ola och bilen Bert och matcha mening och bild. Detta är en app som passar för de yngre eleverna som knäckt koden och som är redo att ge sig i kast med läsförståelseuppgifter. Upptäck och lär med Jaramba. Hundratals filmer, böcker och spel med kända barnfigurer. Lek lugnt – inga köp i appen.


Jaramba är den roliga appen där barn kan leka och stimuleras samtidigt som de får lära sig räkna och läsa genom äventyr med kända barnfigurer. Lite om Goboken Lär dig läsa. Varje bokpaket innehåller en högläsningsbok och två lär -dig- läsa -böcker som barnet kan öva på att läsa själv i. Dessutom får du tillgång till e-versioner av böcker du köper, via Gobokens bok-app och hemsida.


Du får också tillgång till spel på nätet som stöttar inlärningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.