fredag 26 december 2014

Regnskog fakta

Fantastisk mångfald av arter. Det som kanske fascinerar mest när det gäller den tropiska skogen, är den enorma artrikedomen. Den tropiska regnskogen breder ut sig över ca av jordens landyta, men över hälften av jordens alla arter hittar man här.


En hektar regnskog i Peru kan ha så mycket som 300 . Riktig regnskog finns bara i tropikerna och kallas regnskog. Annan regnskog kallas tempererad regnskog. Tropisk regnskog är den man oftast benämner regnskog. Tempererad regnskog finns i vissa . Jordens regnskogar har funnits i miljoner år, men nu håller de på att försvinna för gott. Varje minut försvinner en areal som motsvarar ungefär fotbollsplaner.


Skogen byggs upp av talrika trä ibland upp till strax över tvåhundra arter per hektar. Här är tio fakta som du kanske inte kände till om vår absolut största . Vad gör en skog till en regnskog ? Under de senaste åren så har av Amazonas regnskog avverkas och på 1år så har mer än hälften av Amazonas regnskog försvunnit. Detta inkluderar regnskogarna i Australien (hylids, laclids och stor spärrade grodor), Nya Guinea, Syd-och Centralamerika (pilgiftsgrodor) och Mexiko (rödögd trädgrodor). Regnskogens dyr og planter. En grønn øgle sitter i grønt landskap.


Det smale grønne beltet av tropisk regnskog rundt jorda dekker bare rundt prosent av jordoverflata, men over halvparten av verdens arter lever her. Man kan inte hitta regnskogar i sverige för att sverige ligger inte längs ekvatorn där man hittar regnskogar. Man kan hitta regnskogar vid tropikerna som är området mellan stenbockens och kräftans vändkrets.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.