fredag 26 december 2014

Starta aktiebolag med apportegendom

När ett aktiebolag bildas kan du betala aktier med pengar eller egendom ( apportegendom ). Betalar du aktierna med apportegendom innebär det att du för över egendom till företaget, exempelvis en bil eller en fastighet, som betalning för dina aktier. Det måste stå i stiftelseurkunden att detta är tillåtet för att . Vid nyregistrering av aktiebolag med apport så upprättar vi samtliga handlingar för registrering enligt dina önskemål. Läs mer om apportegendom.

Jag är helt ny inom företagande och funderar på företagsform. Ska starta och driva en musikstudio. Samtidigt har jag även pengarna kontant. Så min fråga är starta AB och hur?


Hur fungerar det att starta aktiebolag med apportegendom nu när revisorskravet försvunnit? Om aktier tillförskansas med apportegendom krävs ett värderingsintyg på apportegendomen som ska utfärdas av en revisor. Efter att stiftelseurkunden är upprättad måste man registrera aktiebolaget senast månader efter att stiftelseurkunden upprättades, annars ska pengarna för aktierna återbetalas till aktieägarna.

Den egendom som tillförs kallas apportegendom. Alla typer av egendom som kan redovisas och vara till nytta i bolagets verksamhet och som kan bokföras som en tillgång i . Du som är på väg att starta aktiebolag kan lätt hamna i en situation där du inte har tillräckligt med intäkter för att täcka upp för förlusterna. Om du hamnar i en situation där bolagets eget kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet ska styrelsen upprätta en kontrollbalansräkning, läs gärna mitt . Starta Aktiebolag , Sverige mest populära bolagsform. Starta ett AB hos oss och få personlig handläggning redan från dag ett.


Nyregistrering med apportegendom. Halloj Jag har en liten fundering Jag har drivit enskild firma ett tag och lurar nu på att nyregistrera mig som AB och då använda mitt befintliga lager datorer mm som aktiekapital apportegenom Hur deklareras värdet enklast till Bolagsverket. En har jag dock inte fått svar på, och det är vem som värderar inventarier som går in i firman när man startar ett aktiebolag (alltså mina akvarier).


Ta kontakt med en revisionsbyrå - revisorer skriver intyg på det man tillför verksamheten i form av inventarier ( apportegendom ). Genom att köpa ett färdigt lagerbolag från oss får du ett nytt fungerande . Så bildas ett aktiebolag. Ett aktiebolag bildas genom att en eller flera stiftare beslutar om att starta ett aktiebolag. En stiftare måste vara bosatt inom EES eller.


Om någon ska få teckna aktier med rätt att tillföra annan egendom än pengar ( apportegendom ), ska detta särskilt anges i stiftelseurkunden.

När du ska starta aktiebolag ska du först skicka in en anmälan om att registrera aktiebolaget. Därefter ansöker du om godkännande för F-skatt för bolaget. Det är billigare att registrera företaget i e-tjänsten än med hjälp av en . Att starta aktiebolag med apportegendom.


Man kan dock starta aktiebolag utan pengar och istället använda sig av . Vidare följer av § samma kapitel att värdet på apportegendom inte får sättas högre än det verkliga värdet för bolaget. För att aktietecknare och blivande .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.