tisdag 12 januari 2016

Frii kvalitetskod

FRIIs kvalitetskod är insamlingsbranschens självregleringsinstrument och fungerar som ett stöd i våra medlemmars kvalitetsarbete. Insamlingsbranschen är helt och hållet beroende av givares förtroende. För att upprätthålla och stärka detta förtroende har FRII utvecklat en kvalitetskod som lanserades . Detta på förslag av FRIIs redovisningsråd.


Här intill finns det uppdaterade dokumentet som pdf.

Observera att om du använder Internet Explorer som webbläsare kan det vara så att dokumentet inte syns – försök då gärna med . FRII är en branschorganisation som genom kvalitetsarbete, kompetensutveckling , opinionsbildning samt stöd och råd i insamlingsfrågor vill öka förtroendet och förutsättningarna för insamling till goda ändamål. FRIIs medlemmar har gemensamt kommit överens om en kvalitetskod som innebär att vi enkelt och tydligt beskriver organisationens syfte, och hur de insamlade medlen används, i en årlig . Initiativet till koden kommer från insamlingsorganisationerna själva. Frivilligorganisationernas insamlingsråd ( FRII ) har beslutat att tillämpa en kvalitetskod för insamlingsorganisationer.


Syftet med koden är att öka transparensen och öppenheten inom branschen och därigenom stärka förtroendet för de . Göteborgs Räddningsmission är medlem i FRII , Friviliigorganisationernas insamlingsråd. FRII verkar för att öka förtroendet för insamlingsbranschen genom arbete med kvalitetssäkring, kompetensutveckling och att driva strukturfrågor för att minska hindren för insamling samt att främja och marknadsföra .

FRII verkar för etisk och professionell insamling och strävar mot en ständig förbättring av kvaliteten hos sina medlemmar. FRII har utarbetat etiska råd och regler samt en kvalitetskod som alla dess medlemmar förbundit sig att följa. Här kan du läsa en del av de styrande dokumenten samt effektrapporter för de senaste åren. Nyckelord i etisk insamling är respekt, öppenhet, trovärdighet och kvalitet. Du kan läsa mer om etisk och professionell insamling på FRII :s hemsida.


Våra skyldigheter som ideell organisation. Njurfonden följer i sin verksamhet FRIIs kvalitetskod och övriga rekommendationer för insamlingsorganisationer. FRIIs medlemsorganisationer måste säkerställa att verksamheterna genomsyras av högt . Denna kvalitetskod är insamlingsbranschens självregleringsinstrument och fungerar som ett stöd för FRII :s medlemmars kvalitetsarbete. Tillsammans för mångfald och tolerans.


Målsättningen med koden är att ge givare och en intresserad allmänhet möjlighet attta. Teskedsorden efterlever samtliga krav i koden. Koden består av riktlinjer inom en rad olika områden som styrning, kontroll och insamling. Koden är principbasera vilket betyder att avvikelser från kodens riktlinjer kan förklaras.


Detta innebär bland annat att vi följer den kvalitetskod som är framtagen av FRII och som är ett stöd för organisationers arbete med internkontroll. Alla FRIIs medlemmar ska årligen publicera en rapport om hur deras organisation har tillämpat kvalitetskoden.

FRIIs kvalitetskod har som syfte att öka transparensen och öppenheten inom medlemsorganisationerna för att på så vis stärka förtroendet för de organisationer som tillämpar den i sitt arbete. Genom att arbeta enligt FRIIs kvalitetskod kan föreningar och organisationerna få en ökad professionalitet, förbättrad styrning och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.