fredag 25 november 2016

Kabel till undercentral

Ska dra en kabel till en ny undercentral och funderar lite på area. Val av kabel mellan elcentraler? Satte in en färdigkopplad central med jfb och använde den gamla fyrledarkabeln till att mata undercentralen som är en likadan färdigkopplad. Min tanke var att koppla in garagets under central på samma plint.


Så dyker såklart lite funderingar upp.

Räcker det med inkommande avsäkring även för garagets central eller skall man säkra av kabeln mellan hus och garage på ngt mer sätt? Vad skall man välja för kabel mellan hus och garage? Där kan du ha inkommande säkringar A och en central med utgående grupper (trefas-matningar) som säkras med högst A. En av dessa går till ditt hus, där du åter säkrar på den inkommande kabeln i din nya undercentral.


Märkningen av kabeln beskriver hur många parter den har samt ledarnas area. Används där det behövs en extra flexibel och böjlig kabel , till exempel för koppling internt i elcentraler och apparatskåp. Sedan är det givetvis elektrikern sak att kolla att utlösningsvillkoret är uppfyllt när det gäller kabeldimmensionering och kabellängder, val av kabel etc.

Det tror jag knappast görs i praktiken utan . Undercentral , väska, A. Jag vill ersätta den med ny undercentral 3-fas. Antingen ska det inte avsäkras i källaren utan den nya undercentralen kopplas in direkt efter huvudsäkringarna och då ska det matas med 5x6mmkabel till vinden 2). Kompakt, mobil väskmodell. För enkel och säker elfördelning. Tack vare rot så har ju.


I centralen – eller i en undercentral – finns aktorerna. Busskabeln är en fyrtrådig skärmad kabel. Rött och svart är de ordinarie signal- och. KNX- kabeln , strömförsörjning och linjekopplare är exempel på så kallade systemkomponenter i en KNX-anläggning. Det vill säga en kabel med både nolledare och skyddsjord (och tre faser naturligtvis).


Drar du en kabel och avser använda gemensam nolledare och skyddsjord . Varje byggarbetsplats har sina behov, och varje miljö sina krav. Därför är det viktigt att uttagscentralerna passar just ditt behov.

Vi har uttagcentral som passar för både byggarbetsplatser, evenemang, mässor etc. Vårt sortiment av byggcentraler uppfyller tillämpliga krav enligt Europanorm och Elsäk. Tillverkad i mm pulv. LB Maskiner hyr ut alla typer av liftar, bygg och entreprenadmaskiner till företag och privatpersoner.


Ingen kabel för jordning av chassit behöver demonteras. Denna konstruktion är patentskyddad. KABEL 32A 400V 25M 5-POLIG.


Föreningen har avtal med Comhem om distribution av bild och ljud till vårt fastighetsnät. Via central kabelanslutning har samtliga hushåll tillgång till Com Hems grundutbud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.