tisdag 29 november 2016

Sätra naturreservat finspång

Sätra naturreservat ligger ovanför Vångaförkastningen med sin intressanta geologi med förekomst av en mängd olika mineral. Urkalkstenförekomsten som har en tydlig inverkan på områdets flora är grundorsaken till reservatsbildningen även om barrskogen är över 1år med stort inslag av grova lövträd och en del död . Administrativa data om naturreservatet. Lägesbeskrivning: Naturreservatet är beläget en knapp mil söder om Finspångs tätort.


Med vägbeskrivning, satellitbilder, gatubil drönarbil tomtgränser och friluftskarta. I Finspångs kommun har vi tjugotvå naturreservat ;.

FINSPÅNG FINSPÅNG Den vildväxande orkidén Purpurknipprot, 1år gamla träd och en mängd svampar ska bevaras. Nu finns det ett nytt naturreservat i Finspångs kommun. Moovit hjälper dig hitta de bästa rutterna till Sätra Naturreservat med offentlig transit och ger dig vägbeskrivning steg-för-steg med uppdaterade scheman och tider för Buss, Tåg i Finspång.


För hundra år sedan arbetade omkring personer här i Sätra. Idag är det mest fotoentusiaster. Sätragruvorna hittar du i Risingeskogarna längs med väg 2mellan Skärblacka och Finspång. Det ena är Sätra i Finspångs kommun nära sjön Glan och det andra är Hylte bränder utanför Kisa.


Sök endast i Risinge hembygdsförening.

I trakterna runt Finspång ligger det både en gammal bortglömd flyktingförläggning, en gruva och ett naturreservat väl värt att besöka. Skärblacka och Finspång ), får ni uppmärksamma Finspångs kommunskylt, för just där finns också skylten som visar att ni ska svänga vänster för att nå Sätras Naturreservat. I samarbete med Finspångs kommun.


Det vore bättre om bron gick till Lovön i stället, säger Stockholms stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius (M). Således behöver inte de som har hus på Kungshatt oroa sig för någon exploatering i närtid. Jag är medveten om att det . Sätravallens naturreservat ligger vid Sätra - sjön, strax söder om Sätravallens friluftsgård. Det är inte lätt att ta sig fram, men desto mer spännande.


Den branta sluttningen mot. Den svenska industrins vagga. Doverstorps missionshus. Solen sken och jag fann mängder med blåsippor. I Linkan har jag inte sett en enda.


Men här fann jag inte det jag sökte, så jag tog vägen tillbaka mot Linköping igen för att . Länsstyrelsen i Östergötland. Svenska staten kunde inte betala, men den belgiske finansmannen Louis De Geer lånade ut pengarna och fick för besväret arrendera Finspångs bruk i Östergötland. Han var fascinerad av Sveriges naturtillgångar och det här var starten på de svenska brukens stora framgångar. Tidigare var tysksmide det .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.