måndag 28 november 2016

Skivor 2016

PJ Harvey och Kanye West får två förstaplatser var. Listorna är framröstade av Nöjesguidens musikredaktion, som består av Natasha Azarmi, Sara Berg, Christoffer Bertzell, Patrik Forshage och Adam Jansson. The Radio Dept - Running Out . Sveriges ledande webbsajter, tidningar, tidskrifter och musikbloggar.


Musikredaktionen listar de allra bästa skivsläppen från året som gått.

Dags att summera årets bästa plattor igen. Ett ganska bra musikår, eller vad säger ni? Countryns stora stjärnskott i år är Margo Price, och hon har levererat årets bästa platta! Här får ni läsa om årets tuffaste skivor inom den tuffaste musiken, valda av Aftonbladets Mattias Kling.


Idag tipsar Niklas Persson från Plan och musikavdelningen om årets största musikupplevelser! Det är kvinnorna som dominerar när Göteborgs-Postens musikskribenter listar. Jag hade inte tänkt göra den här listan.


På hösten upptäckte jag spotify, och det innebar att jag mer eller mindre slutade lyssna på ny musik.

Nick Cave, Skeleton Tree. Leonard Cohen, You Want It Darker. Sedvanligt har vi röstat fram.


UTSÖKTA SKIVOR ÄVEN FRÅN DESSA: Radiohea Anohni . Den här skivan kom sent på året, men har ändå hunnit med ett stort antal varv. När Jacob från Isolation Years släpper sitt album efter flera års väntan så infrias alla förväntningar. Det är riktigt bra pop och han sjunger bättre än någonsin.


Frida Hyvönen - Kvinnor och barn ( RMW grammofon). Det här är den första skivan av Frida som jag riktigt gillar, har försökt tidigare eftersom hon alltid har fått bra kritik, men hittills har jag inte fattat grejen. Men nu när hon sjunger på svenska så blir det ännu . Amerikanskan har hänvisat till sin kyrkokör under uppväxten som stark influens i hennes enstämmigt ylande korsning av ambient- och folkmusik, och Will var ett första ordentligt uppbrott från det mystiska lugn som karaktäriserat hennes tidigare skivor. Med Sufjan Stevens gamla piano, samarbeten med . Det visar nya siffror som musikbolagens bransch- och rättighetsorganisation har sammanställt, skriver BBC.


Hennes album Lemonade såldes i totalt miljoner exemplar. Listan följs av Adele med miljoner sålda album. Det har varit ett helt fantastiskt musikår, mängder av riktigt bra skivor har släppts. Hinds – Leave Me Alone (januari, Lucky Number) Den spanska kvartetten Hinds var med .

Det blir musik in absurdum! Vi vill passa på att tacka alla lyssnare för en grym respons . Här hittar du allt från funksmittad hiphop till rå black metal, från stillsam ambient till en ren naturkraft. Ett mångfacetterat musiklandskap utan dess like!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.