onsdag 30 november 2016

Slipa betongskiva

Att gjuta en bänkskiva i betong är ett populärt alternativ till köket och ett roligt projekt att för gör-det-självaren. Ta del av vår stora guide och beställ. Gjut en bänkskiva i betong – trendigt, snyggt och personligt!


Sedan så är det väl inte fel att stöta utsidan av formen vid gjutningen med en borrhammare och ett avkapat SDS-huggjärn. Blir rejäla vibrationer när man sätter den mot formen. För övrigt så tänker jag .

Betongskivorna i köket, praktiskt eller bakteriehärder. Stora skryttråden - Posta era färdiga verk till allmän. Platsgjuta bänkskiva i betong? Slippapper för betong på nätet som används professionellt att slipa. Generella tips: Starta och stoppa maskinen i luften, slipa i alla riktningar och håll aldrig maskinen stilla på underlaget.


Innehåll : Beskrivning med tips och bildexempel på stråpolerad och terazzoslipad betong. Vänta ett par dagar efter oljebehandlingen med att sätta saker och ting på bänkskivan. Då hinner oljan att härda. Du kan i princip klara dig med slippapper på en kloss, men har du mer än ett par kvadratmeter bänkskiva lönar det .

Om du ska behandla en redan använ men obehandlad bänkskiva är det viktigt att få bort fett, flott och smuts som satt sig i skivan. Många väljer att slipa ner skivan innan och det kan fungera bra, men tänk på att fett och oljor kryper ner i betong och så långt slipar man inte ned. På oljor fäster inga ytbehandlingar. Nov Betongen är vacker i sig själv med sin robusta karaktär. Men för att ge betongen en mjukhet och behaglig lyster samt fullända funktionen som diskbänk, krävs en behandling av ytan.


Slipning Tag fram slippappret (kornstorlek 80), blöt betongen och börja slipa den med små cirkelformade rörelser. Genom att anpassa storleken på gjutformen kan du gjuta en bänkskiva som passar just ditt kök. Denna gör det själv-beskrivning kan även användas för att gjuta en vacker bordsskiva.


Bänkskivans färg blir naturligt vacker, men du kan även slipa fram stenen i betongen, till en så kallad . Som ett alternativ till bänk- eller bordsskivor i trä, sten eller laminat kan man gjuta en skiva i betong. Betong är ett relativt billigt material och rätt behandlad är ytan tålig. Exemplet nedan beskriver en rektangulär betongskiva tänkt att kunna läggas på befintlig bänkstomme i till exempel ett kök eller på ett bordsunderrede,. Mälsåkergjuteri Jag lägger upp lite instruktionsfilmer om att gjuta, slipa och behandla betong.


Funderar du på att gjuta en bänkskiva i betong till köket? Eller kanske gjuta bordsskiva eller säte till pall. Vin, kaffe, vattenringar. Vi putsar en skiva och ytbehandlar.


Det kan dock vara svårt att veta vad man ska använda sig av för produkter när man ska ytbehandla sin skiva.

I den här guiden lär du dig hur du behandlar din bänkskiva så grannarna får någonting att prata om! Jul Att gjuta själv i betong börjar bli populärt. Ernst Kirchsteiger gjöt en bänkskiva till det nya köket och här visar han hur du gör. Aug På Clas Ohlson online hittar du allt för hemmafixaren.


Vanligen gör man inget åt den utan man vill ha en jämn och slät yta. Betong är poröst och ytan suger åt sig vätska om man spiller något på den. Mar Några större bubblor lagade mannen med nått som kallas cementslurry. Man spacklar med en pasta som man gör av vatten och det finaste av finbetongen. Man får jobba in det med en spackelspade om och om igen.


Ju mer man slipar ju mer terazzoyta blir det på skivan, dvs . Att slipa betongen för att få ett snyggt och jämnt resultat utan slipringar och andra mistor kräver ganska lång erfarenhet, bra verktyg och en hel del tålamod. Dec Idag ska det handla om bygg. Förslutningsvätskan tränger ca 5-8mm ner i skivan . Jun Placera frigoliten på plats i ramen. Blanda betongen, fyll formen med ett tunt lager.


Fyll på mer betong, jämna till. Lägg på plast, låt bränna ca tre dagar. Lossa reglarna, låt sedan skivan ligga kvar och torka ytterligare ca tre dagar. Slipa av ojämnheter med en rasp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.