tisdag 22 november 2016

Roliga saker att göra i sverige

Vi svenskar tycker om att resa och upptäcka nya platser. Men vi glömmer lätt bort att vårt hemland faktiskt är himla fantastiskt också! Sevärdheter i Sverige : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Sverige , Europa på TripAdvisor. Och en sak är säker , vad gäller spännande utflyktsmål kan Sverige mäta sig med vilket land som helst. Vandringsleden som går genom fjällen i Lappland och sträcker sig cirka 4kilometer från Abisko i norr till Hemavan i söder är mycket välbesökt under sommarmånaderna.


Här är de bästa tipsen.

Men White Guide-belönade restaurangen CG i centrala Luleå har något mer som gör att besöket sätter spår som varar ännu längre än själva matupplevelsen. Sveriges enda rabarberi (enligt egen uppgift) ligger norr om Piteå. Gårdsbutiken har förstås allt som har med rabarber att göra men också hjortronsylt, blåbärssaft och mycket annat.


Rabarbersafari med traktor och vagn tisdagar och onsdagar. Trött på att sitta stilla på semestern? Klicka på din favorit för att läsa mer! Det är 4mil från Hemavan till Abisko.


Från Branäs till Ekshärad.

Roliga saker för barn att göra i Sverige. Kul för barn i Stockholm, Södermanland och Uppland. Men det får gärna vara andra saker som udda hus, konstiga miljöer, ovanliga företeelser och speciella människor. Personligen tänkte jag fotografera en hel del under resan, och kanske gör vi en film om äventyret. Det här är en timmes familjetripp där man får chansen att besöka sälar och deras familjer i sina naturliga miljöer.


Se dem när de solar på klipporna eller matar sina kutar. En perfekt kombination av roligt och lärorikt då ni kommer ha med er en erfaren guide som kan svara på alla dina frågor om sälarna. Sverige är ett fantastiskt land med en natur som utländska turister vallfärdar hit för. Det vackra och platta landskapet gör Gotland till en perfekt ö för cykling.


Expedia har tips på roliga och barnvänliga aktiviteter runt om i Sverige - låt dig inspireras och boka enkelt din familjesemester. Kanske vill du planera in en semester i en stad som har ett flertal olika roliga barnaktiviteter på ett och samma ställe, eller vill du hellre spendera en längre tid. Vi har sammanställt en lista med grymma saker som du antingen kan göra själv eller tillsammans med dina vänner, och det bästa av allt är att alla saker. Budget - mellan - lyx - välj vad som passar er budget. Matsäck är ett tips och ta god tid på er.


Saker som är typiskt svenska och som du måste lära dig för att klara de sociala koderna i Sverige. De här sakerna är så typiskt svenska! Allt från skärgårdsvistelser till konst – mycket av Stockholms skatter är helt gratis.


Om du är nyfiken på Sverige bortom en Toast Skagen och snaps ska du fortsätta läsa.

Vi vet nämligen exakt hur du kan ha massor av kul i Sveriges huvudstad – utan att betala något. Hitta dina sevärdheter i Stockholm här! Västsverige bjuder på roliga upplevelser för alla, oavsett om du reser själv, med barn eller i större grupp. Om du vill uppleva allt det här fantastiska på riktigt nära håll så har vi samlat både båtlinjer och ruttförslag som gör din båtluff möjlig. I Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva.


Sommaren är här och det är dags att planera allt du och din BFF måste göra tillsammans i sommar! FRIDA listar roliga saker som ni kommer vilja göra. På flera ställen runtom i Sverige hålls det kurser i hur man paddlar stående.


Du står alltså på en bräda med en paddel i handen . Det finns gott om sevärdheter, museum och utflykter man kan göra. Då det också är en av mina favoritstäder i Sverige så delar jag gärna med mig av mina bästa tips. Göteborg är Sveriges näst .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.