tisdag 22 november 2016

Slott i skåne öppna för allmänheten

Slott som är öppna för allmänheten. För öppettider gå till respektive slotts hemsida. Många av Skånes över 2herresäten, slott och herrgårdar är öppna för allmänheten men långt ifrån alla.


Jag listar några bra längre ner. Oavsett vilket så vill jag innan mina rekommendationer börja med att påminna . Den är anlagd på en meter hög stenbank.

Se lista över skånska borgar och slott. Svaren på dessa har ännu inte till fullo sett dagens ljus. I en annan intervju berättar Carl Piper, Skånes störste privata markägare, om arbetet på Christinehof och Högestad. Han berättar om långsiktigheten i arbetet med skogen och marken.


Ett träd som planteras nu avverkas kanske inte förrän om hundra år. Jag har valt slott som är öppna för allmänheten , . Slottets vackra omgivningar är öppna för allmänheten. Festlokal kan hyras för bröllop,.

Swedish castle Barsebäck. Listan på över skånska slott och herresäten är diger. En hel del av slotten har öppet för allmänheten under vissa tider medan andra är privatägda och inte har några visningar alls. Slottet består av en mellanbyggnad och två vidhängande flyglar, som mot norr omsluter en öppen borggård.


Börringekloster cirka en mil väster om Skurup vid Börringesjön. Ej öppen för allmänheten. Anrika slott och herrgårdar i Skåne , en del öppna för allmänheten , andra helt privata. På Torup och Trollenäs i sydvästra Skåne , är slottsparkerna öppna för allmänheten. Slotten hålls tidvis också öppna för guidade visningar.


Intill Torup finns ett intressant statarmuseum och på Trollenäs finns café. Hovdala slott , inte långt från Hässleholm, har fått en ny renässans. Här bjuds en intressant guidad tur i de gamla . Mysteriet på Greveholm II och även den spelas in på Hjularöds slott. Hela parken utanför vallgraven är öppen för allmänheten under hela året. Tosterups slott är med sitt senmedeltida torn ett av Österlens mest intressanta slott.


Här nedan är några av de mest populära slotten i Skåne. Det är flest i hela Sverige! Söderut nära stranden av Öresund ligger Krapperups borg omgiven av vallgravar och en vacker park som är öppen för allmänheten.

Välkommen till Skarhult, ett av Sveriges bäst bevarade renässansslott. Flera slott är öppna för visning för allmänheten. De tidigare tjänstebostäderna hyrs ofta ut till personer utan anknytning till godset och ekonomibyggnaderna kan också fått ett nytt användningsområde.


Trädgårdar och parker har även genomgått förändringar för att kunna skötas mer rationellt. Lästips: Skånska godsmiljöer. Slottet är privatbostad men den stora parken som är anlagd i engelsk stil är öppen för allmänheten.


Skåne är unikt i borg- och slottshänseende i Norden. Jag hoppas att det kommer många besökare och att de ska tycka att det är fascinerande att se slottet. Vi får många förfrågningar från allmänheten , och det känns trevligt att kunna visa upp slottsbyggnaden på detta viset under ordnade former. Man behöver inte förboka plats, utan det går att komma hit . Om ditt hjärta klappar lite extra för dåtidens adliga elegans och du sällan missar ett avsnitt av Downton Abbey, vet du förmodligen att Skåne har uppemot 1slott.


Tänk på: Vissa delar av slotten är inte öppna för allmänheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.