fredag 25 november 2016

Skapa länk

I den här artikeln lär du dig hur du skapa en länk på en webbsida. Syftet med HTML från första början - länkar ! Själva syftet med HTML var från början att länka mellan dokument. Därav namnet Hyper Text Markup Language. Ordet Hypertext syftar på att snabbt nå annan relevant information genom att klicka på en länk som . Se information för varje typ av innehåll nedanför steg 2.

Det snabbaste sättet att skapa en grundläggande hyperlänk i ett Office-dokument är att trycka på Retur eller blanksteg efter att du har skrivit adressen till en befintlig webbsida. Office konverterar automatiskt adressen till en länk. Förutom webbsidor kan du skapa länkar till befintliga eller nya filer på datorn, till e- postadresser . Var därför frikostig med att göra länkar.


Kopiera först adressen till den sida som du vill länka till 2. Du ersätter Din Kurs med det som ska stå istället för själva länkadressen, den . Med hjälp av länkar kan du snabbt förflytta dig till olika delar i samma dokument, i andra elektroniska dokument med bifogade filer eller till webbplatser. Det är lätt att skapa länkar på din hemsida.

Du kan även lägga till åtgärder för att . Klicka en gång på bilden så den får vita fyrkanter runt sig: Läs mer här. Det finns flera sätt att skapa en länk till en annan webbplats, en sida på din egen webbplats, en nedladdningsbar fil eller en e-postadress: en textlänk, bildlänk, knapplänk och navigeringsslänk. Läs vidare nedan eller titta på denna korta video Hur gör man det där? Användare av Skype VoIP och chattjänsten kan lägga Skype - länkar på sina webbsidor , om de så önskar.


När en besökare klickar på din Skype - länk , öppnas i Skype-programmet automatiskt och automatiskt försöker ansluta med er för en Skype röstsamtal. Detta kan hjälpa till att spara dina användarna tid eftersom de . Har du ett kontaktformulär behövs inte detta men kan vara väldigt bra att använda i text där ett kontaktforumlär tar . Denna programvara gör det möjligt för användare att ringa, videokonferens eller snabbmeddelande andra Skype -användare gratis. Skype -användare kan också skicka och ta emot samtal eller textmeddelanden mellan fasta telefoner och mobiler med ett betalt konto. Med följande länk kan du exempelvis identifiera trafiken till example. Om du vill skapa en länk måste du hämta företagets plats-id.


Välj länktyp i vänsterkanten. Om valet är Intern webbsida, markera sidan du vill länka till. Rutan visar hela strukturen på . En intern sida är en länk till en sida på den egna webbplatsen. Skapa en länk till en intern sida.


Gör så här för att skapa en länk till en intern sida.

Klicka på ikonen Länkar och välj Intern sida i listan. En ny vy öppnas med länktypen Intern sida. Markera texten som ska länkas. Det går att ändra länktyp i denna lista om du . I EPiServer CMS kan du skapa en länk från en bil t. Att skapa en länk av en bild.


Ibland kan det vara bra att kunna länka till interna sidor på sin webbplats. Gå till Visa - E-handel - Utforma webbplats. Gå in på fliken Innehåll och därefter den .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.