torsdag 24 november 2016

Skogs och träfacket löneavtal

GS Facket för skogs -, trä- och grafisk bransch. Arbetsgivaren är skyldig att, senast inom en vecka från det att arbetstagaren påbörjat arbete i. Sverige, lämna ett skriftligt anställningsavtal till arbetstagaren. Av detta ska framgå de särskilda villkor som gäller för arbetet i Sverige och som framgår av 5-§§.


Anställningsavtalet skall följa vad som regleras i Lagen om . SLA och GS-facket har idag träffat avtal inom skogen.

Avtalet är treårigt och har ett samlat avtalsvärde om procent och inkluderar en överenskommelse om delpension på procent. Efter intensiva och tuffa förhandlingar är avtalen inom Industrin, och för SLA:s del Skogsavtalet, nu färdigt. GS, Facket för Skogs -, Trä- och Grafisk bransch.


Förbundstidning: Dagens Arbete. Sådan överenskommelse får inte strida mot detta kollektivavtal. Då träindustriavtalet blir gällande vid ett företag, ska lokala förhandlingar upptas rörande arbetstidens indelning och förläggning.


Det har även i VASA- Skog införts en särskild nivå på ingångslön för grupper som länge stått mycket långt från den svenska arbetsmarknaden, där. Under avtalsperioden gäller följande procentsatser för löneökningar: 1. Gårdagens krisavtal inspirerar efterföljare.

GS har valt att inte kommentera sitt avtal. De anställda på detta avtal har högre löner. Det är olyckligt med två olika avtal och åtta fackförbund som ska ta hand om medlemmarnas intresse.


Samhall vill utöka sin verksamhet . Idag tisdag drar det nya fackförbundet GS igång en manifestation för jobb och rättvisa villkor på Mynttorget i Stockholm. Per-Olof Sjöö, ordförande för GS. Jag är en trebarnspappa som är uppväxt i de djupaste småländska skogarna.


Skogs- och träfackets styrelse beslutade på torsdagen att inte säga upp sitt löneavtal. Trots förhandlingskontakter och medling har företaget inte tecknat kollektivavtal. Företaget har avvisat kravet på kollektivavtal med hänvisning till sin religiö.


Inget avtal för Pappers än. Pappers är nu det enda LO-förbund inom samarbetsgruppen Facken inom industrin som ännu inte slutit avtal med sin motpart Skogsindustrierna. Skogs- och Träfacket har sedan tidigare varslat om arbetsnedläggelse och blockad mot Ji-Ma Produkter HB i Smålandsstenar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.