torsdag 24 april 2014

Hållbarhet definition

För att kunna hållbarhetsnavigera bland den mångfald av forskning som bedrivs inom och mellan Lunds universitets . Det allmänna ska främja en hållbar utveckling . Ett alternativt sätt att beskriva hållbar utveckling är i form av en hierarki där ekologisk hållbarhet tillskrivs fundamental vikt och ses som en förutsättning för såväl social som ekonomisk hållbarhet. Man vad avses då med begreppet hållbar utveckling? Hållbarhet i vetenskaplig litteratur.


Böjningar av hållbarhet , Oräknebart.

Nominativ, hållbarhet , hållbarheten. Ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Begreppet ger dock utrymme för en mycket. För att samhället skall kunna överleva länge måste vi som lever i det nu se till att utveckla samhället så att det kan fortleva i framtiden. Att utvecklingen tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov”.


Denna definition är den . Den sociala dimensionen av hållbarhet har hittills varit svagt utvecklad. Nu har ny forskning resulterat i en definition av social hållbarhet , som visat sig fungera i både företag och andra organisationer runt om i världen. Att närma sig hållbarhetsbegreppet.

För den som söker i litteratur eller går in via nätet för att hitta texter finns ett . Det finns ingen allmänt etablerad definition på hållbarhet. Social hållbarhet , definition. Oavsett behov och förutsättningar ska alla ges lika möjlighet . Ett socialt hållbart samhälle är ett jämställt och jämlikt samhälle där människor lever ett gott liv med god hälsa, utan orättfärdiga skillnader. Ett samhälle med hög tolerans där människors lika värde står i centrum, vilket kräver att människor känner tillit och förtroende till varandra och är delaktiga i . Ofta blandas diskussionen om pensionssystemets långsiktiga hållbarhet samman med frågan om enskilda pensionärer som har det tufft ekonomiskt.


Men bara några få av dem försökte sig på en definition av vad hållbarhet är för något. Samtidigt finns det med en formulering enligt vilken de stora ekonomierna åtar sig att . Definition på hållbarhet Klimat, miljö och geovetenskap. Sedan Brundtland- rapporten skrevs har det förts långa och heta diskussion om vad hållbar utveckling kan betyda och hur begreppet ska tolkas. Vissa har starkt fokuserat på miljömässig hållbarhet.


Vår definition av ekonomisk hållbarhet. De långsiktiga kostnaderna för förbrukningen av resurser (mänskliga och materiella) ingår i de ekonomiska beräkningarna. Vi ska hushålla långsiktigt med resurser. Långsiktig ekonomisk hållbarhet handlar om . Ekonomisk hållbarhet används i allmänhet för att beskriva tillväxt, men definitionen är omtvistad och många menar att begreppet kidnappats.


Att det idag ofta får symbolisera något annat än vad som ursprungligen avsågs.

Vi öppnar upp för en ny markna omvandlar en kostnad till en vinst och utvidgar utbudet av sekundära råvaror. Waste2Value påverkar den ekonomiska tillväxten. Utveckling och tillväxt måste äga rum på miljöns villkor. Brundtland- kommissionen gjorde följande definition : ”En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”. I dagligt tal används ofta termen hållbarhet.


I Sollentuna frodas grön IT. Sedan Sollentuna införde en ny miljöpolicy förra året har kommunen kommit långt i sin satsning på grön och hållbar IT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.